Зелений коридор. Розпочинається евакуація з Маріуполя та Волновахи

З двох міст відкриють гуманітарні коридори для цивільних осіб

Вранці 5 березня відкриваються гуманітарні коридори для виходу мирних жителів з Маріуполя та Волновахи, українська та російська сторони підтвердила таку домовленість.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко:

«Саме зараз йде визначення часу відкриття гуманітарного зеленого коридору та початку режиму тиші для Маріуполя. Це дозволить розпочати відновлення критичної інфраструктури міста - світло, вода та мобільний зв'язок. Також буде можливість забезпечення Маріуполя продуктами та медикаментами першої потреби».

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк:

«З Маріуполя та Волновахи відкриють гуманітарні коридори для цивільних».

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко:

«Нині маємо підтвердження режиму тиші з 09:00. У ці хвилини опрацьовуємо деталі евакуації. У Маріуполі буде кілька етапів евакуації протягом кількох днів, щоб кожен охочий зміг це зробити, заявив Кирилелко. 5 березня, з 09:00 до 16:00, буде встановлено режим тиші. З 11 години розпочинається евакуація мирного населення.

Гуманітарний зелений коридор прокладено за маршрутом Маріуполь - Микільське - Розівка ​​- Пологи - Оріхів - Запоріжжя. Евакуація населення здійснюватиметься муніципальними автобусами з трьох точок: СК Іллічівець (пр. Нахімова, 53), Драмтеатр (Театральна площа, 1). Кальміуська районна адміністрація (пр. Металургів, 193). Також можна буде виїхати на особистому транспорті, але суворо слідувати маршрутом гуманітарного коридору в період тиші (з 09:00 до 16:00).

Величезне прохання до всіх водіїв, що виїжджають з міста, максимально сприяти евакуації мирного населення - беріть із собою людей, заповнюйте максимально транспорт. Відхилятись від маршруту гуманітарного коридору категорично заборонено».

Міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук:

«Досягнуто домовленості щодо двох зелених коридорів. Узгоджені маршрути зелених коридорів:

Точки збору - центральні площі Маріуполя та Волновахи».

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 20 травня 2024, 20:23 3

Олімпійські ігри 2024 року відбудуться в Парижі з 26 липня до 11 серпня.