НАТО не погоджується забезпечити безпольотну зону над Україною

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів про зустріч у Брюсселі

На екстреній зустрічі НАТО в Брюсселі 4 березня порушувалося питання про створення над Україною безпольотної зони, проте згоди на цей крок серед союзників немає.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг: «Про це згадували. Але союзники погодилися з тим, що нам не потрібно, щоб літаки НАТО перебували в українському повітряному просторі чи війська НАТО заходили на територію України. Чи може Альянс переглянути позицію? Таке рішення неможливе.

На нас лежить відповідальність запобігти ескалації цієї війни та поширенню її за межі України, бо тоді ситуація стане ще більш небезпечною. Тому ми чітко сказали, що не втручатимемося ні на суші, ні в повітряному просторі.

Єдиний спосіб забезпечити безпольотну зону - відправити винищувачі НАТО в повітряний простір України та забезпечувати безпольотну зону. збиваючи російські літаки. Якби ми це зробили, це може вилитися у повномасштабну війну в Європі, в яку буде залучено ще більше країн, і це призведе до ще більших страждань.

Саме тому країни-члени НАТО чинять на Росію жорсткий тиск санкціями та надають допомогу Україні, але не хочуть безпосередньо залучати свої сили».

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 15 травня 2024, 17:17 6

За даними ЗМІ, політика поранили в груди та живіт, його стан важкий

Коментарі