Ленцергайде-2022. Дале виграв чоловічий спринт

Чистою швидкістю Йоганнес найближчому конкуренту привіз майже півхвилини

У Ленцергайде стартував сьомий етап Кубка IBU. Перед початком першої гонки, чоловічого спринту, всі учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх жертв війни Росії проти України. Прапор нашої країни також піднято поряд із прапорами всіх команд-учасниць етапу.

Поза конкуренцією в цій гонці виявився Йоханнес Дале, який чистою швидкістю найближчому конкуренту привіз майже півхвилини. При цьому на вогневих рубежах норвежець припустився лише однієї помилки і на фініші на 23 секунди випередив свого співвітчизника Ендре Стремсгейм. Інші суперники відстали взагалі непристойно далеко: німець Лукас Фратцшер, який став третім, програв переможцю майже хвилину. На щастя для суперників, гонка переслідування на цьому етапі не передбачена.

У загальному заліку бал правлять також представники Норвегії, які займають чотири перші рядки. Лідирує, як і раніше, Ерленн Б'єнтеґор, який тепер випереджає Хаварда Богетвейта на 61 бал. Втім, за підсумками етапу в першу трійку може повернутися Фратцшер, якщо обійде Сверре Далена Аспенса та Александера Фьєльда Андерсена, які відсутні у Ленцергайде.

Результати гонки:

1.

Йоганнес Дале (1+0) 23:59,8
2. Ендре Стремсгейм (1+0) +22,7
3. Лукас Фратцшер (1+1) +58,4

Біатлонний сезон-2021/22: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву