ОФІЦІЙНО. У ФІФА вирішили: збірна Росії буде грати без прапора та гімну

Як йдеться у заяві, головна російська команда називатиметься РФС

У ФІФА офіційно прийняли рішення, що збірна Росії з футболу гратиме без прапора та гімну у змаганнях під їх егідою.

Як йдеться у заяві, головна російська команда називатиметься РФС. Також зазначається, що якщо ситуація в Україні швидко не нормалізується, FIFA виключить Росію зі змагань.

Текст заяви. Бюро Ради ФІФА вжила початкових заходів у зв'язку з війною в Україні

Перш за все, ФІФА хотіла б повторити своє засудження застосування сили Росією під час її вторгнення в Україну. Насильство ніколи не є рішенням, і ФІФА висловлює глибоку солідарність з усіма людьми, які постраждали від того, що відбувається в Україні.

ФІФА знову закликає до невідкладного відновлення миру та до конструктивного діалогу, який необхідно негайно розпочати. ФІФА підтримує тісні контакти з Українською футбольною асоціацією та членами українського футбольного співтовариства, які просять підтримки, щоб залишити країну, допоки триває поточний конфлікт.

Для вирішення питань, пов'язаних з футболом, і в координації з УЄФА, Бюро Ради ФІФА - за участю президента ФІФА та шести президентів Конфедерації - одноголосно вирішило вжити негайних перших заходів відповідно до рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету (МОК). і це буде застосовуватися до подальшого повідомлення:

ФІФА продовжить свій поточний діалог з МОК, УЄФА та іншими спортивними організаціями для визначення будь-яких додаткових заходів або санкцій, включаючи потенційне відсторонення від змагань, які будуть застосовані найближчим часом, якщо ситуація не покращиться швидко. Бюро Ради ФІФА залишається в готовності прийняти будь-яке з цих рішень.

Важливо, що ФІФА твердо переконана, що спортивний рух має бути єдиним у своїх рішеннях щодо цієї теми, і що спорт має продовжувати залишатися вектором миру та надії.

Що стосується майбутніх відбіркових матчів Чемпіонату світу з футболу 2022 року, ФІФА врахувала позиції, висловлені через соціальні мережі Польською футбольної асоціації, Футбольною асоціацією Чеської Республіки та Шведської футбольної асоціації, і вже вступила в діалог з усіма цих футбольних асоціацій. ФІФА буде підтримувати тісні контакти, щоб разом шукати відповідні та прийнятні рішення.

Думки ФІФА залишаються з усіма, хто постраждав від цієї шокуючої та тривожної ситуації.

Микола Степанюк Джерело: ФІФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:20 6

Колишній нападник київського «Динамо» дав прогноз на бій українця проти Тайсона Ф'юрі

Коментарі