Чи буде ще один матч? Галичанка на виїзді обіграла фарерський Н71

Львівський клуб зробив крок до півфіналу Європейського кубка ЄГФ

Перший матч між командами мав відбутися тиждень тому, але Н71 не приїхав до Львова. Причому фарерки вже дісталися Польщі і вирішили не в'їжджати на територію України. Керівництво «Галичанки» запропонувало фарерському клубу провести два матчі в Данії, але отримало відмову. Тому поєдинок у Торсхавні ставав для нас ще більш принциповим.

Львів'янки впевнено розпочали зустріч і закинули у ворота суперниць три м'ячі. Впевнено діяла на останньому рубежі Вікторія Салтанюк, уміло диригувала діями партнерок Мар'яна Маркевич. Перша половина тайму пройшла під диктовку «Галичанки»: львівські гандболістки впевнено утримували перевагу у рахунку.

А ось потім настав перелом, якому багато в чому сприяла зміна воротаря у господарок. Алда Ав Скарді чудово увійшла в гру, а Йана Міттун упіймала кураж, щоразу прориваючи оборону галичанок. Після ривка суперниць із рахунком 4:0 наставник львівського клубу Віталій Андронов узяв тайм-аут, але це не допомогло. Перша половина зустрічі завершилася з різницею «+3» на користь Н71.

Вже за дві хвилини другого тайму львів'янки зрівняли рахунок, а згодом і вийшли вперед. Знову надійно заграла Салтанюк, а на бомбардирські якості Міттун у «Галичанки» знайшлася відповідь - Діана Дмитришин. Весь другий тайм львів'янки лідирували у рахунку, і здавалося, що вони впевнено доведуть зустріч до перемоги. За дві хвилини до сирени «Галичанка» вигравала з різницею «+4», але деяке розслаблення дозволило суперницям скоротити рахунок до мінімуму. Щоправда, остаточний рахунок встановився за 2 секунди до кінця зустрічі і врятувати матч у фарерок часу вже не було.

Тепер маємо парадоксальну ситуацію, адже доля першого матчу, як і раніше, не вирішена. Звичайно, фарерки тепер наполягатимуть на проведенні ще одного поєдинку (а чи робили б вони це у разі своєї перемоги?) А от «Галичанці» ще одна гра абсолютно не потрібна. Тим більше, якщо ЄГФ вирішить її проводити не на території України. Що ж, слідкуватимемо за розвитком подій і зазначимо, що переможець протистояння Н71 - «Галичанка» у півфіналі зустрінеться з іспанською «Гран Канарією», яка у двоматчевій дуелі обіграла «Ельче» (22:22 та 23:17).

Європейський кубок ЄГФ. 1/4 фіналу.

Н71 (Фарерські острови) - «Галичанка» (Україна) - 26:27 (13:10)

Мелекєсцева (42)

Н71: Йогвансдоттір Ларсен (воротар), Ав Скарді (воротар), Егхольм, В.Бендсдоттір (1), Брімнес, Вейхе (9), Рубексен, Палсдоттір (3), Барба Арге (2), Л.Бендсдоттір, Олсен (1), Якобсен, Арге, Міттун (9), Мортенсен (1), Борг.

«Галичанка»: М.Поляк (воротар), Салтанюк (воротар), Дяченко, Шипляк (2), Голинська, Маркевич (4), Головко, Прокоп'як, Мартинюк, Овчаренко, Коновалова (4), Козак (4), Мелекєсцева, Дмитришин (11), Т.Поляк (2).

Арбітри: Маріон Кулл, Алвар Тінт (обидва - Естонія)

Арена «Holin A Halsi» (Торсхавн, Фарерські острови)

Н71 - ГАЛИЧАНКА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 17:00 119

На українську збірну чекають три контрольні зустрічі

Коментарі