Абраменко виграв 9-ту медаль Зимових Олімпіад в історії України

Наступна нагорода буде ювілейною

33-річний український фрістайліст Олександр Абраменко завоював срібну медаль Олімпійських ігор 2022 у лижній акробатиці.

Ця медаль є дев'ятою нагородою Зимових Олімпійських ігор в історії незалежної України.

У 1994 році на Іграх у норвезькому Ліллехаммері у біатлоні бронзу виборола Валентина Цербе, а Оксана Баюл виграла золото у фігурному катанні.

З японського Нагано-1998 Олена Петрова привезла срібло, а Ігри-2002 в американському Солт-Лейк-Сіті Україна залишила з порожніми руками.

Одразу дві бронзові медалі принесла нашій країні Олімпіада-2006, яка проходила у Турині (Італія). Там на п'єдестал пошани піднялися біатлоністка Лілія Єфремова та пара фігуристів Олена Грушина та Руслан Гончаров.

У канадському Ванкувері-2010 українці на п'єдестал пошани не піднімалися, зате в російському Сочі-2014 було здобуто перше золото в історії українського біатлону. Там в естафеті тріумфували Юлія Джима, сестри Віта та Валя Семеренко, а також Олена Підгрушна. При цьому Віта Семеренко здобула ще й особисту бронзу у спринті.

Олександр Абраменко став героєм у 2018 році, здобувши єдину медаль у південнокорейському Пхьончангу, причому вона була золотою.

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 12:15 25

Українець забив 20 голів у Ла Лізі

Коментарі