Світоліна завершила боротьбу в Дубаї, вперше програвши лакі-лузеру

Перша ракетка України залишає змагання після поразки від Жиль Тайхман

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№15 WTA) завершила виступи у рамках турніру WTA 500 у Дубаї.

У другому колі українка програла Жиль Тайхман зі Швейцарії (№35 WTA).

Дубаї. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Жиль Тайхман (Швейцарія) - 6:7(0), 2:6

Старт нинішнього сезону дав зрозуміти, що очікувати від Еліни хороших результатів, як мінімум, у найближчій перспективі, не варто. Потрібно запастися терпінням і вірити, що все налагодиться.

Тому в матчі з Тайхман Світоліна точно не була фавориткою, але перед початком зустрічі деякі шанси на її перемогу проглядалися. Насправді виявилося, що українка поки що не готова грати проти незручних для неї тенісисток гарного рівня. У Еліни взагалі не дуже добре складаються матчі з лівшами, тим більше з тими, що грають технічно грамотно. Проти таких суперниць грізною зброєю є бекхенд по лінії, який з'являється в українки лише тоді, коли вона знаходиться у ідеальній формі. Зараз від цього дуже далеко, протиставити швейцарці можна було б впевнену та стабільну гру на подачі, але й там переваг зараз не спостерігається.

У результаті Тайхман впевнено грала на своїх геймах, постійно чинила тиск на прийомі, хоча брейкпойнів майже не було. У першому сеті українці вдавалося забирати очки, але на тай-брейку стався провал. Вперше у кар'єрі Еліна не виграла жодного розіграшу у 13-му геймі.



Перед другою партією все було зрозуміло. Світоліна все ж таки намагалася чинити опір, але матч йшов до перемоги швейцарки. Жиль відіграла ранній брейкпойнт українки, після чого віддала лише один гейм.

Ще одним антирекордом стала перша поразка від лакі-лузера. Еліна раніше програвала суперницям, які перемагали у кваліфікації, а ось саме лакі-лузерам - ніколи.

Це була третя зустріч тенісисток, швейцарка виграла два останні матчі.

У наступному раунді Тайхман зіграє проти Вероніки Кудерметової (№31 WTA) або Гарбіньє Мугуруси (№7 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 20:46 0

Ікер вважає, що проти «Боруссії» має зіграти саме український воротар

Коментарі