Players Championship: у фіналі зустрінуться Хокінс та Ніл Робертсон

В Англії продовжується рейтинговий турнір

У Вулверхемптоні проходить Players Championship, рейтинговий снукерний турнір. Нагадаємо, у ньому беруть участь 16 найкращих гравців сезонного рейтингу.

І першим фіналістом став гравець, який займає 16 рядок у цьому списку. Баррі Хокінс у півфіналі впевнено обіграв Рікі Волдена. Хоча саме Рікі розпочав матч із серії у 69 очок і повів у рахунку. У другому фреймі він знову оформив брейк у 60 очок, але цього виявилося замало - партія залишилася за Баррі. Після чого він продовжив домінувати, віддав супернику лише один фрейм і завершив поєдинок серією у 75 очок - 6:2.

Зазначимо, що на рахунку Хокінса 3 титули, а на рейтингових турнірах він не перемагав п'ять років з моменту тріумфу на Світовому Гран-прі-2017. І, зрозуміло, мотивації на фінальний матч у нього буде надміру. Хоча суперник Баррі попався непростий - Ніл Робертсон, і їхня зустріч буде повторенням фіналу нещодавнього Мастерса. Тоді сильнішим був австралієць, і рахунок у їхніх особистих зустрічах - 11:4 на користь Робертсона.

Ніл напередодні у чудовому стилі обіграв свого однофамільця, Джиммі Робертсона. Австралієць дозволив супернику виграти лише один фрейм (четвертий у матчі), та й то - на додатковому чорному. І хоча не продемонстрував свою фірмову серійність (на рахунку Ніла 3 півсотенні брейки), сумнівів у своїй перевазі не залишив - 6:1.

Після матчу Ніл Робертсон зазначив: «Баррі буде дуже мотивований на перемогу. Це фантастика - знову зустрітися із ним у іншому фіналі. Він чудовий гравець, і наші матчі завжди відбуваються при гарному настрої. Навіть після фіналу Мастерса ми чудово провели час на вечірці. Коли ви граєте проти когось на зразок Баррі, ви насолоджуєтесь грою, а перемагає той, хто сильніший, і з цим немає проблем».

Players Championship, 1/8 фіналу (7-9 лютого):
Чжао Сіньтун - Баррі Хокінс - 3:6
Девід Гілберт - Янь Бінтао - 4:6
Марк Аллен - Рікі Волден - 2:6
Марк Вільямс - Гері Вілсон - 6:3
Ронні О'Салліван - Джадд Трамп - 6:3
Ніл Робертсон - Кайрен Вілсон - 6:4
Джон Хіггінс - Хоссейн Вафаей - 6:3
Люка Бресель - Джиммі Робертсон - 1:6

1/4 фіналу (10-11 лютого):
Баррі Хокінс - Янь Бінтао - 6:5
Рікі Волден - Марк Вільямс - 6:5
Ронні О'Салліван - Ніл Робертсон - 3:6
Джон Хіггінс - Джиммі Робертсон - 4:6

1/2 фіналу (11-12 лютого):
Баррі Хокінс - Рікі Волден - 6:2
Ніл Робертсон - Джиммі Робертсон - 6:1

Фінал (13 лютого):
Баррі Хокінс - Ніл Робертсон

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 07:41 5

Карл Фроч вважає, що британський боксер дуже нервував