Челсі – Палмейрас. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Український тренер зробив прогноз на фінальний матч клубного чемпіонату світу

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на фінальний матч Клубного чемпіонату світу «Челсі» - «Палмейрас»:

«Підходить до завершення черговий клубний чемпіонат світу, який відбувається в ОАЕ. На стадіоні в Абу-Дабі зійдуться фіналісти, а саме переможець Ліги чемпіонів «Челсі» та бразильський «Палмейрас».

Спеціально для наших читачів хочу кілька слів про цей турнір сказати. За великим рахунком, це змагання між найсильнішими представниками шести континентальних конфедерацій. Щоправда, починаючи з 2007 року, переможець Океанії має грати матч плей-оф проти клубу-чемпіона країни-господарки турніру. Це дуже цікава ініціатива, і я її підтримую. Тому на турнірі ми побачили команду з ОАЕ та з Саудівської Аравії.

Турнір відбувається під егідою ФІФА. Перші три трофеї дісталися бразильським командам - «Корінтіансу», «Сан-Пауло» та «Інтернасьоналю». А починаючи з 2007 року перемагали лише європейські команди. Винятком є лише 2012 рік, коли переміг бразильський «Корінтіанс». Тоді бразильці виграли у фіналі у «Челсі» з рахунком 1:0. І ось зараз «аристократи» Лондона мають реальний шанс під керівництвом Томаса Тухеля протягом одного року додати до трофеїв Ліги чемпіонів і Суперкубка УЄФА заповітний титул кращої команди у світі.

До речі, з англійських команд його вже вигравали «Манчестер Юнайтед» та «Ліверпуль». Якщо вам цікаво, хто ще з європейських клубів перемагав у цьому турнірі, то я можу сказати. «Реал» чотири рази перемагав, «Барселона» - тричі, «Баварія» - двічі, «Мілан» та «Інтер» - по разу. Тобто з 17 розіграшів турніру у 13 перемогли європейці та у чотирьох бразильці. «Челсі» може увійти в історію.

Що являє собою «Палмейрас»? Тренує їх 43-річний португалець Абель Феррейра. З футболістів виокремлю центрбека збірної Парагваю, який грав за «Мілан», Густаво Гомеса. Звісно, ми його добре знаємо. А ще краще ми знаємо бразильського півзахисника Дуду, який нам добре знайомий по грі за київське «Динамо». До речі, у півфіналі він зробив асист та забив гол. Хто нещодавно залишив «Палмейрас»? Пішов з «Палмейраса» до «Антальяспору» Луїса Адріано, який шикарно грав за «Шахтар». Також перейшли у «Флуміненсе» досвідчені Феліпе Мело та Вілліан Гомес, якого ми добре знаємо з ігор за «Металіст» Харків.

Досвідчені футболісти пішли чому? Для того щоб у молодих талантів з'явилася можливість проявити себе, щоб потім можна було їх продати. Це є нормальна ситуація. У грудні у чемпіонаті Бразилії вони посіли третє місце, відставши на 18 очок від чемпіона «Атлетіко Мінейро».

Ми всі милуємося розкішною бразильською технікою, дриблінгом, імпровізацією. Найкращі бразильські таланти щороку затребувані найкращими європейськими клубами, у тому числі й українськими. До речі, і «Челсі» має бразильського чарівника м'яча Тіаго Сілву. При всій повазі до «Палмейрасу», фаворитом, звичайно, є «Челсі» не лише за бюджетом, а й за гравцями найвищого рівня з найрізноманітніших збірних. У них два рівноцінні гравці на кожній позиції. З приходом у команду Лукаку «Челсі» може варіювати ігрові варіанти та максимально вичавлювати з кожної ситуації. Впевнений, що «Челсі» не прогавить нагоди привезти до клубного музею заповітний трофей і вперше у своїй історії стати кращою командою світу», - сказав Грозний.

Матч «Челсі» - «Палмейрас» відбудеться 12 лютого. Початок зустрічі - о 18:30.

  • 1.65
  • 3.84
  • 4.96
Сделать ставку Зробити ставку
В'ячеслав Грозний Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 10:06 5

Бельгійський воротар Тібо Куртуа повернувся після травми