Зайняли четверте місце. Україна поступилася Іспанії на футзальному Євро

«Синьо-жовті» продемонстрували сміливу гру, але цього не вистачило для медалей

Жодного разу в історії національній збірній України не вдавалося перемогти Іспанію. Більше того, навіть внічию вдалося зіграти тільки один раз,та й то в товариському поєдинку. З таким суперником сьогодні потрібно було змагатися за бронзові медалі.

Проте українці показали, що історія, статистика, прогнози залишаються на папері, а на майданчику все починається спочатку. На відміну від попередніх матчів, сьогодні наша збірна грала настирно, не лякаючись суперника. Звісно, моменти біля воріт Ципуна виникали регулярно - практично всі гравці основи іспанців отримали шанси відкрити рахунок (наш кіпер був на висоті, а також підстрахувала штанга), але й у нас були нітрохи не гірші шанси - виходи 2 в 1, проходи по флангах, момент на 7 хвилині, коли відразу кілька українців по черзі били з кількох метрів, але забити не вдалося.

Getty Images/Global Images Ukraine

На жаль, у рівній грі ми пропустили. Під час вводу м'яча з аута він був не зовсім нерухомий, як вимагається за правилами, але арбітри чи то не побачили, чи проігнорували це. В результаті Мельядо отримав пас на правий фланг і розрядив свою гармату в праву дев'ятку наших воріт.

Україна відразу ж перейшла на гру з п'ятим польовим, причому футболіст, що носив зелену футболку, часто змінювався. Іспанці виявилися притиснутими до свої воріт, причому, коли відбирали м'яч, тільки раз зуміли небезпечно вдарити - їх воротар Ерерро потрапив у нашу штангу. А в нас було кілька непоганих шансів у Шотурми й Абакшина, вільний удар, небезпечний штрафний... І забити вдалося - Корсун перехопив м'яч, вивів Чернявського сам на сам, а той не підвів. 1:1.

Getty Images/Global Images Ukraine

На жаль, відразу ж пропустили - Солано зліва отримав м'яч і пробив в дальній кут, Ципун не врятував. На перерву пішли за рахунку 2:1 на користь іспанців.

Половину другого тайму українці тримали Іспанію на її половині, граючи з п'ятьма польовими. Причому грамотно блокували всі спроби пробити по своїх воротах, а якщо удари й проходили, то з незручних позицій і мимо. Але забити не вдалося, хоча шанси були пристойні - Абакшин підставляв ногу в своєму стилі, Шотурма розряджав гармату, контратаки проходили.

Так тривало до 31 хвилини. На ній після сумнівного кутового Бойїс пробив здалеку, а Ципун пропустив між ніг. І зразу ж Адольфо перехопив м'яч і вибіг на наші пусті ворота. 4:1.

Getty Images/Global Images Ukraine

Все в матчі, на жаль, стало зрозуміло. Гра розкрилася і стала схожою на дворовий футбол з відвертими спробами дриблінгу від українців, але змінити рахунок не вийшло нікому. Останні секунди команди просто простояли.

Ось так, здобувши дві перемоги в шести матчах, підопічні Косенка зайняли четверте місце на чемпіонаті Європи. Мабуть, можна їх похвалити - після першого провального матчу такий результат не міг спрогнозувати ніхто. Крім того, практично в усіх матчах з топами ми показали, що можемо їх не боятися і грати на рівних. Йдемо далі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат Європи-2022 з футзалу. Матч за третє місце.

Іспанія - Україна - 4:1.

Мельядо, 10, Солано, 18, Бойїс, 31, Адольфо, 32 - Чернявський, 17.

Зварич, 17, Лебідь, 31, Сірий, 32.

Іспанія: Хесус Ерреро, Ортіс, Рауль Гомес, Лосано, Мельядо - Плана, Борха, Бойїс, Адольфо, Сесіліо, Чіно, Рауль Кампос, Солано.

Україна: Ципун, Чернявський, Корсун, Шотурма, Зварич - Савенко, Радевич, Разуванов, Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба, Фаренюк, Педяш.

Арена «Зігго Дам» (Амстердам, Нідерланди).

ІСПАНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7

Лунін пропустив у матчі два голи

Коментарі