КОСЕНКО: «Не вистачило якоїсь дещиці, адже ми мали моменти наприкінці гри»

Головний тренер збірної України дав прес-конференцію після гри з Росією

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко на прес-конференції прокоментував півфінальний поєдинок Євро-2022 проти команди Росії (2:3):

- На цьому Євро команда отримала колосальний досвід, як Ви плануєте застосовувати його у майбутньому? І наскільки результат на цьому Євро і той інтерес, який він викликав у вболівальників, сприятиме популяризації футзалу в Україні?

- Перш за все, я хотів би подякувати всім вболівальникам, які приїхали в Нідерланди, і всім тим, хто підтримував нас біля телевізійних екранів. Ми відчували цю підтримку й зі свого боку намагалися подарувати радість вболівальникам з усієї країни. На жаль, ми поступилися, але я вважаю, що ми гідно виглядали і нам не вистачило якоїсь дещиці аби бодай зрівняти рахунок, адже ми мали моменти наприкінці матчу. Дійсно, це великий досвід і він дуже корисний для нашої команди, адже і гравці, і я як тренер, раніше не проходили так далеко у фінальних змаганнях.

Сьогодні ми грали у півфіналі чемпіонату Європи. Тож, я сподіваюся, що і цей досвід, і той ажіотаж, який ми створили своїми виступами, вплинуть на розвиток футзалу в Україні й ще більше людей повернуться обличчям до футзалу, більше дітей буде займатися футзалом, і це десть певний поштовх для розвитку цього виду спорту. Власне, ми для цього граємо готуємося, щоб подарувати радість вболівальникам, і аби якомога більше людей почали цікавитися футзалом. Робимо все задля популяризації.

- На хвилі емоцій останніх днів, чи плануєте ви хоча б коротенький відпочинок? Чи все ж таки зберігаєте концентрацію і продовжуєте готуватися до матчу за третє місце?

- Хочу окремо подякувати своїм гравцям. Хлопці виклалися на всі сто і віддали всі свої сили задля досягнення результату. Я пишаюся гравцями, які дуже добре виглядають протягом усього чемпіонату. Ця зустріч не є винятком. Так, щось виходило, щось не виходило, але це футзал, проти нас грають сильні команди, тож, і ми граємо на максимумі. Щоб підготуватися до поєдинку за бронзу нам дійсно треба відпочити і психологічно, тому що матч вже післязавтра. Завтра зробимо легке відновлювальне тренування і будемо готуватися до поєдинку за бронзу.

- Як почувається Шотурма? Підтримали його у роздягальні?

- Безумовно. Петро - це досвідчений гравець, і ми його підтримаємо у будь-якому випадку. Стоятимемо за нього усі разом, і в радості, і в горі. Він як справжній капітан взяв на себе відповідальність й виконав шестиметровий. Це дійсно було дуже складно у такий надважливий момент. На жаль, він не забив, але це гра, так буває. Ми його однозначно всі підтримаємо, він справжній капітан.

Микола Степанюк Джерело: Асоціація футзалу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 21:01 1

30 квітня Реал Мадрид на виїзді зіграв унічию з Баварією у першому матчі 1/2 фіналу ЛЧ

Коментарі