Чжао Сіньтун виграв German Masters

У фіналі він розгромив Яня Бінтао

У Берліні завершився черговий рейтинговий турнір, German Masters. Переможцем став 24-річний Чжао Сіньтун, для якого титул став другим у кар'єрі - 8 тижнів тому виграв Відкритий чемпіонат Великобританії.

У фіналі Чжао не залишив шансів своєму співвітчизнику та другу Яню Бінтао. Він оформив п'ять серій «60+» та сенчурі, не віддавши супернику жодного фрейму - 9:0! І став другим в історії професійного снукера гравцем, який виграв рейтинговий фінал із таким рахунком. У 2020 Ніл Робертсон переміг Чжоу Юелуна з таким же рахунком на European Masters.

Сіньтун заробив 80 тис. фунтів призових (Бінтао отримає 35 тис.). Зазначимо, що це був його третій турнір Європейської серії (залишилося ще 3) і він вийшов на четверте місце за кількістю зароблених призових. А снукерист, який заробить найбільшу кількість призових у серії, отримає бонус 150 тис. фунтів. Додамо, що завдяки цій блискучій перемозі Чжао піднявся на восьму сходинку світового рейтингу, потіснивши Марка Вільямса.

«Це був сюрприз для мене. Я досі не можу повірити, що рахунок був такий розгромний. Бінтао - добрий гравець, і ми так добре знаємо одне одного. Я не вірив, що зможу перемогти з рахунком 9:0, але це вдалося, - сказав Чжао після матчу. - Ми дуже дружні з Янем. Коли в середині сесії я вів 4:0, я в перерві поговорив з ним. Я бачив, що він був пригнічений. Я сказав йому: адже ти можеш грати, наче це шоу. Нехай це буде шоу для уболівальників».

Що ж, це шоу завершилося, але вже 7 лютого стартує Players Championship - турнір за участю 16 найкращих гравців цього сезону. Тож шоу триває!

German Masters. 1/8 фіналу (27-28 січня):
Джадд Трамп - Чжоу Юелун - 5:0
Том Форд - Чжао Сіньтун - 1:5
Кайрен Вілсон - Крейг Стедман - 5:4
Люка Бресель - Рікі Волден - 2:5
Ендрю Хіггінсон - Фан Чжен'ї - 3:5
Марк Аллен - Шон Мерфі - 5:3
Райан Дей - Сем Крейгі - 5:1
Янь Бінтао - Марк Селбі - 5:4

1/4 фіналу (28 січня):
Джадд Трамп - Чжао Сіньтун - 1:5
Кайрен Вілсон - Рікі Волден - 1:5
Фан Чжен'ї - Марк Аллен - 0:5
Райан Дей - Янь Бінтао - 4:5

1/2 фіналу (29 січня):
Чжао Сіньтун - Рікі Волден - 6:3
Марк Аллен - Янь Бінтао - 4:6

Фінал (30 січня):
Чжао Сіньтун - Янь Бінтао - 9:0

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 06:55 1

Українцем цікавляться «Мілан», «Наполі» та «Боруссія Дортмунд»