Усе ще у грі! Збірна України з футзалу не помітила Сербію

Колектив Олександра Косенка відрізав одного із суперників по групі від плей-офф

Футзал і сам по собі є досить інтенсивним видом спорту, а коли ти ще й поступаєшся у першій грі групового етапу чемпіонату Європи, то календар змагань стає зовсім запаморочливим. Збірна України всіляко намагалася уникнути подібного сценарію у протистоянні господарям паркету «Ziggo Dome», нідерландцям, однак у підсумку колектив Олександра Косенко зазнав поразки (2:3), яка перетворила вже другий матч групи фактично на визначальний для «синьо-жовтих».

У суперниках наша національна команда мала представників Сербії, які під керівництвом Деяна Маєса не без перспектив спробували поборотися за успіх у грі проти Португалії в першому турі, проте клас топ-збірної таки взяв своє (2:4). Як підсумок, пара невдах квартету A між собою вирішувала, хто саме буде відчеплений від складу поїзда раунду плей-офф. Не варто зайвий раз говорити, що не хотілося б, щоб головним аутсайдером стала саме команда Косенко.

Серби за правом уважаються одним із найбільш незручних суперників через силовий стиль футзалу, тому було важливо якнайшвидше впоратися з власними завданнями на цю гру. Утім, навряд можна було вкластися швидше, ніж це вже на другій хвилині зробив Зварич, розстрілявши дальній кут з передачі на лівий фланг від Шотурми. Комбінація була награна на тренуваннях, тому що буквально за кілька секунд до цього Роман схибив зі схожої ситуації.

Звичайно, усі одразу згадали матч проти Нідерландів і те, яким саме чином він розпочинався. Проте, головним посилом Косенка на прес-конференціях було засвоєння уроків нашою командою після тієї гри, тому залишалося лише перевірити слова наставника на паркеті. Удалося це зробити досить швидко - допомогли суперники на шостій хвилині, коли аут з лівого флангу у виконанні Лебедя був ефектно завершений у дотик Васічєм у дальньої штанги. Схожа комбінація пройшла і на 15 хвилині, але під передачу того ж Лебедя перед воротами вискочив Абакшин.

Добивати Сербію ще в першому таймі взявся Чернявський, на якого вдало покотили передачу з кутового на правому фланзі під удар у дальній кут. У цей момент, мабуть, усі вболівальники нашої збірної були готові приєднатися до святкування ефектним кульбітом. Перша половина гри для команди Косенка вийшла фантастичною, хоча вона встигала спокійно ділитися м'ячем із суперниками, але на останній лінії Ципун був приголомшливим.

Головним завданням на другий тайм було не допустити помилок, які згодом могли б дорого обійтися Україні. Одного разу здалося, що гра почала йти з-під нашого контролю - багато фолів, непотрібна рефлексія на адресу арбітра, жовті картки, які до цього були надбанням виключно опонентів. Косенко довелося втручатися з технічної зони, і тут треба відзначити дії тренерського штабу - нерви вдалося звести нанівець.

На 34-й хвилині серби вирішили взяти тайм-аут перед фінальним ривком, але з виходу з нього відправилися у важкий нокдаун за допомогою комбінації між Корсуном і Зваричем прямо перед обличчям голкіпера Момчиловича. І вже наприкінці основного часу той самий Корсун скористався порожніми воротами опонентів, які зважилися на гру в п'ять польових. Суперники відіграли один м'яч під фінальний свисток, але навіть дикторові на стадіоні це було не так цікаво - «синьо-жовті» були господарями паркету!
​​​
У заключному турі чемпіонату Європи-2022 з футзалу збірна Сербії зіграє проти Нідерландів, а Україна зустрінеться із Португалією.

Футзал. Чемпіонат Європи-2022. Груповий етап. Група A. 2-й тур.

Сербія - Україна - 1:6

Томіч, 39 - Зварич, 2, 34, Васіч, 6 (авт.), Абакшин, 15, Чернявський, 20, Корсун, 38

Томіч, 7, Алексіч, 14, Ракіч, 19, Момчіловіч, 31 - Зварич, 24, Ципун, 26

Сербія: Момчіловіч - Васіч, Раміч, Томіч, Петров - Вуліч, Алексіч, Коцич, Пршич, Ракіч, Мілосавлевіч, Стойчевські.

Україна: Ципун - Фаренюк, Корсун, Шотурма, Зварич - Савенко, Лебідь, Сірий, Чернявський, Абакшин.

Арбітр: Давід Ніссен (Нідерланди).

Стадіон: «Ziggo Dome» (Амстердам, Нідерланди).

Удари (у площину): 52 (21) - 30 (13)
Кутові: 10 - 8

СЕРБІЯ-УКРАЇНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 червня 2024, 18:11 10

Восени команда стартує у Лізі націй

Коментарі