Сербія – Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Залишитися в грі та здолати незручних суперників

Збірна України проведе другий матч на чемпіонаті Європи. Суперником нашої команди стане Сербія. Поєдинок відбудеться у неділю на амстердамській арені «Ziggo Dome» та розпочнеться о 15:30 за київським часом. У прямому ефірі матч можна переглянути на YouTube-каналі «Суспільне. Спорт».

«Синьо-жовті» невдало стартували на континентальній першості, поступившись у поєдинку проти Нідерландів. Господарі турніру вважалися аутсайдерами групи А, але тепер такий статус, як не прикро це визнавати, застосовний і до збірної України. Адже далі на наших футболістів чекають протистояння з міцними сербами та топовими португальцями, а гра, продемонстрована підопічними Олександра Косенка, зовсім не вселяє оптимізму.

У матчі з «помаранчевими» все починалося чудово: на першій хвилині Михайло Зварич відкрив рахунок. Але вже у першому таймі українським прихильникам футзалу довелося пережити нервові хвилини. Голландці атакували агресивно та створювали моменти, але до перерви українці зуміли зберегти мінімальну перевагу. Тривожні дзвіночки не змусили зібратися «синьо-жовтих», і у другому таймі «задзвонив дзвін»: господарі майданчика відправили три м'ячі у ворота нашої команди. Гол Петра Шотурми подарував надію на порятунок матчу, але цього не сталося. «Будемо відверті, другу половину ми провели невдало. Переглянемо матч і робитимемо висновки», - зазначив після поразки наставник «синьо-жовтих». І тут не посперечаєшся: висновки треба робити, причому негайно.

Збірна Сербії у своїй групі відбіркового раунду посіла друге місце, поступившись першою позицією Боснії і Герцеговині і випередивши Румунію та Північну Македонію. За вихід у фінальну частину балканцям довелося проводити стикові матчі з Білоруссю, і вони впоралися з поставленим завданням, здобувши дві перемоги - 3:1 удома та 3:2 у Мінську. А у стартовому матчі на Євро-2022 серби змусили неабияк попітніти чинних чемпіонів світу та Європи. «Орли» вели з рахунком 2:0, але португальці показали характер і здобули перемогу - 4:2.

Серби тричі у своїй історії виходили до чвертьфіналу чемпіонату Європи. До цієї стадії «орли» дійшли і на попередній континентальній першості: в 1/4 фіналу Євро-2018 Сербія програла Казахстану з рахунком 1:3. Казахам серби програли і двома роками раніше у матчі за «бронзові» медалі континентальної першості, а четверте місце на Євро-2016 є найкращим досягненням «орлів». Минулого року серби виступили на чемпіонаті світу (на відміну від України, до речі). Команда вийшла до 1/8 фіналу, де поступилася тим же португальцям. Майбутні чемпіони здобули непросту перемогу, лише в овертаймі зумівши зламати опір суперників.

Збірна Сербії знаходиться на порозі зміни поколінь, але оскільки цей процес досить болісний, керівництво тамтешнього футзалу не поспішає вдаватися до перебудови. На Євро-2022 балканці представлені перевіреними бійцями. А ось багаторічний голкіпер сербської збірної Міодраг Аксентович після минулорічного чемпіонату світу завершив кар'єру і не допоможе «орлам». Одним із лідерів балканців є Йован Лазаревич, який забив чотири голи на ЧС-2021 і став найкращим бомбардиром своєї збірної на мундіалі. Не можна не згадати про досвідчених Слободана Райчевича, Младена Коцича, Драгана Томіча та Марка Пршича. Саме Пршич став автором дубля у ворота португальців на старті Євро-2022.

Проте, в Амстердамі тренерський штаб Деяна Майєша зіштовхнувся з значними кадровими втратами. Згаданий Райчевич уже у Нідерландах здав позитивний тест на коронавірус. Разом із партнером на карантин вирушив і його сусід по кімнаті Нікола Матійович. З тієї ж причини ще до вильоту до Амстердаму залишився поза грою Нінослав Алексич, який ще може приєднатися до команди на Євро. Не міг допомогти партнерам у матчі з португальцями і Лазаревич, який отримав травму. Участь Йована у недільному поєдинку під питанням. Але, незважаючи на проблеми зі складом, серби, як ми вже зазначили, дали гідний бій іменитим опонентам.

Балканці є незручним суперником для збірної України і «сербсько-українські» протистояння пов'язані з сумними спогадами для шанувальників «синьо-жовтих». В елітному раунді відбору на останній чемпіонат світу суперники опинилися в одній групі, і серби перемогли нашу команду з рахунком 5:2. Дублем у тому матчі відзначився вже згадуваний Пршич. На Євро-2016 «синьо-жовті» зустрілися із «орлами», які були господарями турніру, в 1/4 фіналу. Серби здобули перемогу з рахунком 2:1, причому забили переможний гол на останній секунді основного часу. Обіграла балканська команда українців й у груповому раунді Євро-2007. Та зустріч завершилася з рахунком 3:2 на користь Сербії.

Ось такий непростий суперник чекає на нашу команду. Друга поразка збірної України означатиме дострокове припинення боротьби за вихід до плей-оф. Залишається висловити надію, що підопічні Олександра Косенка належним чином налаштуються на збірну Сербії та зможуть показати свої найкращі якості.

Прогноз Sport.ua: нічия.

Зробити ставку Зробити ставку
Зробити ставку Зробити ставку
  • 1.76
  • 4.50
  • 3.48
Зробити ставку Зробити ставку
  • 1.76
  • 4.50
  • 3.48
Зробити ставку Зробити ставку
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 21:01 1

30 квітня Реал Мадрид на виїзді зіграв унічию з Баварією у першому матчі 1/2 фіналу ЛЧ

Коментарі