Велика битва із Бадосою. Костюк не змогла виграти матч 3-го кола Aus Open

Марта відігралася після програшу першого сету, але у третій партії перемогу здобула іспанка

Українська тенісистка Марта Костюк (№66 WTA) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії у одиночній сітці.

У поєдинку третього раунду українка програла Паулі Бадосі з Іспанії (№6 WTA).

Australian Open. Третє коло
Марта Костюк (Україна) - Паула Бадоса (Іспанія) - 2:6, 7:5, 4:6

Після матчу за участю Світоліної дивитися на гру Марти було набагато цікавіше, хоча спочатку особливої ​​інтриги не було. Бадоса віддала свою першу подачу, але в стартовому сеті показала себе більш класною тенісисткою, яка може на корті буквально все. Марта видавала сплески чудової гри, але вони чергувалися з незрозумілими помилками. Без хорошої першої подачі, яку знайти ніяк не вдавалося, протиставити щось такій суперниці неможливо. Марта зуміла вперше захистити свій гейм тільки після рахунку 1:5, цього було замало для надії на позитивний результат.



У другому сеті шоста ракетка світу одразу оформила брейк і не дозволила українці зробити зворотній. Ймовірно, Паула вже планувала без особливих проблем довести матч до переможного завершення та й усе вказувало на те, що так і станеться. Але раптом у Бадоси стався емоційний спад, а Марта навпаки розігралася не на жарт. У неї вийшло кілька разів успішно відподавати, а у восьмому геймі взагалі зрівняти рахунок. Доля сету вирішилася в 12-му геймі, і з третього сетболу Марті все ж таки вдалося перевести гру у вирішальну партію. І якщо перша партія завершилася помилкою Костюк після невдалого смешу, то друга - невимушеною від Бадоси.

У третьому сеті могло статися що завгодно. Обидві тенісистки помітно втомилися, очікувалося безліч брейків. Бадоса зуміла відійти після невдачі і повела в рахунку 2:0. Костюк відігралася, але на своїй подачі були проблеми, через що довелося постійно бути в ролі наздоганяючої. У третій партії Бадоса вже нервувала і кричала, їй був потрібен емоційний сплеск, і вона його отримала. У дев'ятому геймі на своїй подачі українці довелося відігрувати матчболи, і вона з цим впоралася. А ось у десятому вже не вдалося. З п'ятого матчпойнту Паулі все ж таки вдалося довести матч до перемоги.

Загалом зустріч нагадала вже легендарне протистояння з Наомі Осакою на цій же стадії в рамках US Open-2020. Є ще одна дуже крута гра проти топової тенісистки у чудовій формі. І хоча позитивного результату знову немає, матчі такого рівня хочеться дивитися частіше.

Це була друга зустріч тенісисток, Костюк знову поступилася.

У наступному раунді Бадоса змагатиметься проти Медісон Кіз (№51 WTA) або Ван Цян (№110 WTA).

Марта продовжить виступ на турнірі у парному розряді у дуеті з Даяною Ястремською.
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 травня 2024, 13:44 11

Дар'я стала переможницею змагань у Лопоті

Коментарі