Асистент Де Дзербі: «Фани скоро побачать, наскільки Нерес сильний гравець»

Давіде Поссанціні – про новачка «Шахтаря»

Асистент головного тренера донецького «Шахтаря» Давіде Поссанціні висловився щодо перших днів зборів у Туреччині, форми гравців, бразильських новачків і молодого Мар'яна Фарини.

- Чому команда тренується в незвичний для себе час, о 15:00?
- Іноді проводитимемо одне заняття на день. Через погодні умови та організаційні моменти в дні, коли тренування одне, вирішили розпочинати його о 15:00. Якщо заплановано дві сесії на день, то вони стартують о 10:00 і 16:30.

- Як проходять заняття і що вдалося зрозуміти протягом цих двох днів?
- Усе чудово, адже хлопці, як завжди, тренуються максимально завзято. Минуло лише два дні, але гравці вже в непоганій формі, це свідчить про те, що навіть під час відпустки вони працювали.

- На зборах завжди підвищена увага до новачків. Як уже встиг себе виявити Давід Нерес?
- Він показав свої якості й те, що може успішно взаємодіяти з іншими футболістами команди завдяки техніці. Упевнений, уболівальники невдовзі побачать, наскільки він сильний гравець.

- Що можете сказати про Вінісіуса Тобіаса, адже він ще геть молодий?
- Якщо гравець сильний, неважливо, якого він віку. Він уже займається з нами - сподіваємось побачити прогрес. Йому треба переймати в інших гравців досвід, аби знати, як тренуватися. Дуже віримо в нього!

- На зборах відсутній Євген Коноплянка. Він не входить до планів «Шахтаря»?
- Зараз клуб разом з Містером ухвалюють рішення щодо Коноплянки. Найближчими днями побачимо, як усе буде.

- Багато хто вважає, що головною проблемою «Шахтаря» в першій частині сезону була відсутність центрального нападника, проте трансфери не вирішили це питання…
- Маємо Жуніора Мораеса, який зіграв не надто багато, але вже показав, що може на полі. Є Фернандо, який не лише в чемпіонаті, а й у єврокубку продемонстрував свої навички. На цій позиції може вийти Педріньйо. Крім того, в команді є Сікан. Сподіваємось, що Траоре також невдовзі повернеться.

- Що скажете про молодого Мар'яна Фарину, наскільки виправдано його запрошення на збори?
- У футболіста Містер помітив чудові якості, що відповідають його філософії гри. Цей молодий хлопець тренується з нами й може поліпшити свій рівень. Упевнений, для нього, як і для Вінісіуса Тобіаса, грати разом зі старшими товаришами дуже корисно. Намагаємось звертати увагу на всіх, адже знаємо, що наша Академія відмінно працює.

Денис Шаховець Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 13:46 6

В Ер-Ріяді зібралося багато відомих боксерів

Коментарі