ЯСТРЕМСЬКА: «Не знаю, скільки ще потрібно часу, щоб заграти як раніше»

Українська тенісистка – про причини невдач у матчах після повернення

Українська тенісистка Даяна Ястремська розповіла, з якими проблемами зіткнулася після поновлення виступів.

- Не залишає відчуття, що борешся сама із собою. Що відбувається насправді зараз із твоєю грою?
- Я теж ставлю це питання, як Даяні перемогти Даяну. У мене є відповідь на це питання, і раніше я могла справлятися, а зараз після мого повернення в Тур я щоразу, виходячи на корт, боюсь сама себе. Я переглядаю свої матчі в минулому, особливо турніри, які я виграла, і розумію, що мій стиль той самий, але я втратила ту Даяну, яка була раніше, і я зовсім не про гру...

Мені хочеться бути такою, якою я була раніше, але ніяк не можу змиритися з тим, що зараз я інша, і що будувати своє внутрішнє та зовнішнє треба з нуля. Через це у мене дуже багато думок, сумнівів та тиску, і моя гра в розгубленості. Зараз я не почуваюся комфортно на корті, моментами тільки з'являється те, що хочу бачити від себе. Багато помилок, багато дурних дій, моя гра зараз не моя гра. Останнім часом ще відчуваю біль у спині. Думаю, це від нервів затискає.

- Чому не вдається повернутись на свій рівень? Адже всі знають, як ти граєш, коли все гаразд.
- Я теж знаю, як я можу грати, і знаю, на що здатна. Під час паузи, та й після, були й інші неприємні моменти, але все стосувалося одне одного, моменти, що мене надломили, та мій психологічний стан, не лише як спортсмена, а й просто як особистість. Ці моменти вони особистіші.

Спочатку мені здавалося, що пауза на мене не вплинула, але виявилося, що це не так. Всі інші проблемні моменти тривали паралельно, коли я повернулася на корт, і дуже важко було вдавати, що все добре, коли це не так. Також після повернення я дуже швидко втомлювалася в матчах. Начебто я багато тренувалася щодня під час паузи, але тренування - не матчі. Щиро кажучи, я не знаю, скільки ще потрібно часу. Все залежить тільки від мене, і зараз намагаюся розібратися, працюю з психологом.

Читайте також: Поєдинку з Осакою не буде. Ястремська не дограла перший матч на Aus Open

Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 0

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі