Плагіаторам бій. Автори PUBG подали до суду на Apple та Google

Причина позову – гра-клон Free Fire

Видавництво KRAFTON, якому належать права на PUBG: Battlegrounds, звернулося до суду із позовом щодо захисту авторських прав. Як відповідачі вказані компанія Garena, автори Free Fire та Free Fire Max, а також Apple та Google.

Представники KRAFTON заявили, що Free Fire та Free Fire Max «значною мірою копіюють PUBG: Battlegrounds, включаючи унікальну та захищену авторським правом механіку air drop, структуру гри та її процес, представлену зброю та її комбінації, броню, локації, об'єкти, колірні схеми , матеріали та текстури». У позові вказані й інші елементи Free Fire, які, на думку KRAFTON, були запозичені з PUBG: лобі, курка на екрані перемоги, куленепробивна сковорода тощо.

Крім цього, KRAFTON звинуватила Apple і Google у поширенні контенту, що порушує авторські права, незважаючи на вимоги позивача щодо його вилучення. Окремо в позові відзначено YouTube, чия адміністрація відмовилася заблокувати ролики з Free Fire.

KRAFTON попросила суд заборонити позивачам продавати та розповсюджувати ігри, що порушують її авторські та виняткові права. Юристи видавництва також зажадали, щоб з YouTube було видалено всі ролики з Free Fire. Крім цього, позивач має намір отримати грошову компенсацію, розмір якої буде розрахований пізніше.

Раніше PUBG офіційно стала безкоштовною.

Максим Гаптар Джерело: cybersport.ru
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 07:49 4

14 травня королівський клуб розгромив «Алавес» з рахунком 5:0 у 36-му турі Ла Ліги.