Олександр ХАЦКЕВИЧ: «У Миколенка має вийти в АПЛ»

Екс-наставник київського «Динамо» поділився очікуваннями від виступів українця за «Евертон»

Колишній головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич поділився очікуваннями від виступів 22-річного українського захисника Віталія Миколенка в АПЛ. Нещодавно Миколенко перейшов з «Динамо» до «Евертона».

- Як оціните перехід Віталія Миколенка до «Евертона»? Це плюс чи великий ризик для молодого футболіста з огляду на те, що в Англії не заграли Шевченко та Ярмоленко?
- Перехід до АПЛ у 22 роки - це безумовний плюс для Віталія як футболіста. Шевченко та Ярмоленко - це зовсім інші історії. Можна навести інший, позитивніший приклад - Олег Лужний. Він перейшов до АПЛ з «Динамо» у досить зрілому віці і чудово грав в «Арсеналі», ставши чемпіоном Англії.

Знаючи Віталія, скажу, він вміє слухати тренера та переносити на поле те, що ти йому кажеш. В АПЛ у нього має вийти.

- За вас Миколенко дебютував у першій команді «Динамо». Розкажіть, чим він вас вразив?
- Було багато скептиків, коли Віталій почав грати у такому ранньому віці (Миколенко дебютував за першу команду «Динамо» у 18 років - прим. ред.). На той час на цій позиції у «Динамо» були ще Михайличенко, Вантух та Дубінчак. Але Віталій переконав тим, що, незважаючи на помилки, яких іноді припускався, залишався завжди комунікабельним. При аналізі гри він сприймав індивідуальну розмову не як критику, а як допомогу. Це в ньому подобалося.

Хацкевич очолював «Динамо» з 2017 до 2019 року.

Михайло Шаповалов Джерело: FanDay
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 06:31 1

Переможцем турніру стала команда Аль-Васл