Джерело: Металіст хотів придбати українця, який грає у Хорватії

Інтерес до Чеберка виявляли німецький «Падерборн» та бельгійський «Кортрейк»

Український захисник хорватського клубу «Осієк» Євгеній Чеберко міг взимку опинитися у харківському «Металісті».

Агент українського легіонера Іван Поробія розповів про пропозиції від інших клубів і про те, як «Осієк» викупив контракт гравця у австрійського клубу ЛАСК:

«Євген провів хороший сезон у Хорватії, тренери ним були задоволені. Може, не завжди грав, але це було пов'язано з тактичними моментами. Хоча в цілому ігровою практикою не був обділений і провів більшу частину матчів, після чого на нього звернули увагу знову в тому ж ЛАСК.

Новий тренер команди хотів його повернути, був момент, що Євген мав повертатися до Австрії, після того, як тренер ЛАСК приїжджав до Загреба і дивився наживо кубкову гру за участю Чеберка. Але «Осієк» теж хотів його залишити у себе та викупити.

Паралельно виник інтерес до Чеберка з боку інших клубів. Зокрема були контакти з німецьким «Падерборном», бельгійським «Кортрейком». Запитували про нього інші хорватські клуби. Також був інтерес із України, дзвонили з «Металіста».

Гойдалки тривали до останнього. І лише 31 грудня «Осієк» таки скористався опцією орендного контракту і в останній день викупив права на Чеберка у ЛАСК. Сума вийшла хороша - трохи більше мільйона євро. Футболіст теж залишився задоволеним, продовжуючи кар'єру в Європі, в Хорватії.

У «Осієка» цього сезону амбітні плани, команда добре виступає під керівництвом Ненада Б'єліци. Команда йде на першому місці у чемпіонаті, вийшла до півфіналу Кубка. Тож тренер хотів зберегти українця для своєї команди».

Микола Степанов Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 08:15 0

Іспанець – про спадщину Ліонеля Мессі