МИХАЛИК: «Важливо, щоб Миколенко відчував довіру з боку Бенітеса»

Фахівець – про перспективи захисника збірної України на Туманному Альбіоні

2 січня відбулася презентація новачка англійського «Евертона» Віталія Миколенка. Екс-гравець національної збірної України та київського «Динамо» Тарас Михалик оцінив шанси нашого земляка закріпитись у своїй новій команді.

«Я не буду оригінальним: звичайно, це величезний крок уперед для Віталія. Потрапити з рядового за європейськими мірками чемпіонату УПЛ до найсильнішої ліги світу - про це можна лише мріяти. Тепер дуже багато залежатиме від довіри до Миколенка головного тренера «Евертона» Рафаеля Бенітеса.

Пригадується, спочатку наш Олександр Зінченко мав проблеми в «Манчестер Сіті», навіть збиралися його продавати, або віддавати в оренду. Проте головний тренер «містян» Пеп Гвардіола завжди підтримував українського захисника, той додав і зараз дедалі частіше чує про себе приємні відгуки.

Миколенку треба пам'ятати, що часу на розгойдування у нього немає. Це не чемпіонат УПЛ, де легіонерам дають півроку на адаптацію. В Англії потрібно одразу доводити свою профпридатність. Важливо, щоб Віталій якнайшвидше став своїм у «Евертоні», залишається сподіватися, що з комунікацією проблем не виникне.

Незважаючи на свій молодий вік, у Миколенка вже чималий досвід виступів у Лізі чемпіонів у складі «Динамо» та у поєдинках чемпіонатів світу та Європи - за національну збірну України. Це має стати йому вагомою підмогою в «Евертоні».

Згоден, у грі в обороні проти креативних нападників Миколенко не безгрішний. Але сподіваюся, що перед від'їздом до Англії він якісно попрацював над помилками.

Не всі українські футболісти, які виступали чи зараз грають в АПЛ, досягли тут визнання. Хочеться вірити, що Миколенку завдяки відмінним фізичним даним, бажанню діяти через «не можу», нестандартним рішенням, це вдасться».

Денис Шаховець Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 15:51 5

«ПСЖ» розглядає трансфер Андрія влітку

Коментарі