СВІТОЛІНА: «У середині сезону вибування з топ-10 вважала б катастрофою»

Зараз Еліна так не думає

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна розповіла, якою була її реакція на вибування з першої десятки світового рейтингу.

«Якби мені сказали в середині сезону, що я закінчу рік на 15-й позиції, то це, напевно, була б катастрофа та великий провал. Але зараз я багато що переглянула в психологічному плані. Все-таки відіграти на Олімпіаді та здобути медаль - це коштує дуже багато чого. Я сама себе пересилила, тому що я їхала туди у дуже поганому стані у тенісному плані, не тренувалася майже два тижні перед Олімпіадою. Був стан на нулі, можна сказати. І потім відіграти всі ці важкі матчі на дуже пристойному рівні та здобути медаль - це мені показало, що я можу повертатися на свій рівень, повертатися з будь-яких важких ситуацій.

Зараз я взагалі не замислююсь щодо рейтингу. Я була у топ-5, досить довгий час була у топ-10. На даний момент для мене взагалі не є показник, що я трохи опустилася. Я багато працюю, щоб повернутися, але не замислююся про рейтинг, тому що це може дуже турбувати твою психіку. Рейтинг - рухливий, ти можеш піднятися на п'ять позицій, втратити п'ять позицій... Для мене важливий мій психологічний та фізичний стан. Головне - виходити та бути готовою грати з будь-яким гравцем на своєму хорошому рівні», - сказала Світоліна.

Читайте також: Світолина назвала 4 матчі минулого сезону, які хотіла б переграти

Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 06 жовтня 2024, 14:39 2

Даяна зіграє проти Еріки, яка поступилася Лесі, а Цуренко зустрінеться з Кеті Бултер

Коментарі