Стало відомо, в якій ваговій категорії виступатиме Дар'я Білодід

Даша підніметься одразу на дві категорії

21-річна українська дзюдоїстка Дар'я Білодід, яка здобула бронзову медаль на Олімпіаді-2020 у Токіо, після відновлення виступів підніметься одразу на дві вагові категорії. Про це заявив головний тренер збірної України із дзюдо Віталій Дуброва.

«Даша Білодід - ще дуже молода спортсменка, їй 21 рік. Всі знають, як багато вона ганяла вагу. Перенесення Олімпіади їй також не пішло на користь. Насамперед їй було важко психологічно. Її природна вага сягала вже 53-54 кг. Нині вона ще продовжує рости. Зараз її вага - 56-58 кг - немає сенсу ганяти вагу в 52. Цим ми тільки мучимо організм. Найкраще набрати оптимальні фізичні кондиції і пробувати себе в 57 кг.

Думаю, це буде оптимально для неї. І в психологічному плані легше. Також потрібно враховувати досвід Даші та її характер. Максимум рік їй ще знадобиться на адаптацію, після чого вона зможе вже показувати результати, які вона показувала раніше в 48 кг.

Опозиція у 57 кг, як і в будь-якій іншій категорії, дуже сильна. Тобто ми маємо 8-10-12 спортсменок, які можуть боротися за медалі чемпіонату світу. В минулій вазі ми говорили, що вона була одна з топ-3, але з новою категорією поки що рано щось говорити. Можливо, інші спортсменки теж змінюватимуть вагові категорії. Думаю, зрозуміліша картина буде десь за півроку.

Зараз, насамперед, Даші необхідно адаптуватися. Все-таки стиль боротьби, який був у 48 кг, повинен буде трохи змінитись на 57 кг. У минулій вазі вона була найвищою: довгі ноги, довгі руки, а тут вона вже матиме середню антропометрію. Стиль потрібно буде змінити, а щоб це зробити, потрібно буде поїздити у міжнародні тренувальні табори, поборотися зі своїми конкурентками. Відчути суперниць у своїх руках і тоді робити висновки, як боротися і як тренуватися», - сказав Дуброва.

Володимир Клепач Джерело: Спартаківець
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 жовтня 2024, 02:45 1

Бразилець Хуан Альвіна Безерра включений до 10 найкращих за версією CIES

Коментарі