Андрій Левченко очолив збірну України U-20 з волейболу

Головним тренером молодіжної збірної країни призначено гравця харківської «Юракадемії»

Відомий український волейболіст і нині гравець харківської «Юракадемії» 36-річний Андрій Левченко (на фото в центрі № 4) призначений головним тренером молодіжної збірної України вікової категорії до 20 років. Свого часу Андрій успішно виступав у складі іншого харківського клубу «Локомотива» та національної збірної країни, ставав чемпіоном та володарем Кубку України, виступав у європейських кубкових турнірах, а також пограв у закордонних клубах Франції, Фінляндії, Білорусі, Казахстану, Латвії, ОАЕ.

Незважаючи на те, що Андрій Левченко продовжує залишатися гравцем і в минулому сезоні зумів здобути бронзові медалі чемпіонату країни у складі «Юракадемії», він вже має певний досвід роботи тренером. Зокрема, цього року працював у тренерському штабі чоловічої національної збірної України під керівництвом Угіса Крастіньша, допомагав у підготовці та участі команди в чемпіонаті Європи 2021 року.

В тренерському штабі молодіжної збірної України тепер уже допомагатимуть йому, Андрію Вікторовичу. Це - В'ячеслав Гриньєв, Дмитро Павлов та Олександр Цилюра. Додамо, що нові підопічні Андрія Левченка вже розпочали підготовку до відбіркових матчів чемпіонату Європи своєї вікової категорії. І перший навчально-тренувальний збір за нового наставника наші молоді волейболісти провели у Запоріжжі. А в Слобожанському Дніпропетровській області збірна U-20 встигла зіграти два контрольні матчі з командою Суперліги ВК «Дніпро», в яких поступилася більш досвідченим суперникам.

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 20:45 5

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді