Українці Анікєєв та Іванов стали призерами ЧС-2021 з шашок-100

У Польщі відбувся ЧС у дисциплінах із укороченим контролем часу

У Польщі відбувся чемпіонат світу з шашок-100 в дисциплінах з укороченим контролем часу: швидка програма (рапід) та блискавична програма (бліц). Українській збірній вдалося взяти дві медалі у чоловіків.

У дисципліні рапід срібло чемпіонату світу завоював український гросмейстер Юрій Анікєєв з Харкова. У бліц-програмі бронзову медаль отримав Артем Іванов, а Анікєєв закінчив турнір на 4-й позиції.

У жіночому турнірі українка Вікторія Мотрічко зупинилася за крок до п'єдесталу, зайнявши 4-те місце в рапід-грі. У блискавичній програмі одеситка опинилася за топ-10.

Віце-чемпіон світу у швидкій програмі Юрій Анікєєв розповів про свій виступ ексклюзивно для Sport.ua:

«У грудні в Польщі, недалеко від Варшави, я взяв участь у трьох великих шашкових заходах з шашок-100. Спочатку зіграв у Кубку світу з класичним контролем часу, а потім у чемпіонатах світу з швидких шашок та бліц-гри.

У Кубку світу мій результат виявився не найкращим, хоча в останньому турі я був близьким до того, щоб зайняти в турнірі перше місце. У гострій партії з Айнуром Шайбаковим, незважаючи на те, що я мав на шашку менше, я мав дуже непогані практичні шанси на перемогу, плюс суперник перебував у сильному цейтноті. На жаль, у підсумку я перемудрив і навіть програв.

У чемпіонаті світу зі швидкої гри я завоював срібло. Вирішальною стала партія з тим самим Шайбаковим, в якій мені вдалося взяти реванш. У бліц-турнірі я також йшов дуже добре, але не склалася гра у 8-му та 9-му турах. Спочатку буквально в один хід не виграв у нідерландця Яна Грунендейка, а в наступному турі прикро програв Александру Шварцману, і як підсумок - 4 місце».

Чемпіонат світу 2021 з шашок-100

Юлінек (Польща), 18-19.12.2021

Швидка програма (рапід), чоловіки, 78 учасників, 9 турів

Турнірна таблиця

Блискавична програма (бліц), чоловіки, 71 учасник, 11 турів

Турнірна таблиця

Швидка програма (рапід), жінки, 35 учасниць, 9 турів

Турнірна таблиця

Блискавична програма (бліц), жінки, 37 учасників, 9 турів

Турнірна таблиця

Кубок світу 2021 з шашок-100

12-17.12.2021, опен-турнір, 68 учасників, 9 турів

Турнірна таблиця

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 29 квітня 2024, 14:15 0

Sport.ua підбиває підсумки тижня в шосейному велоспорті

Коментарі