МОНЗУЛЬ: «Жінки мають варити борщ? У глибині душі мені образливо»

Український арбітр розповіла про старт суддівської кар'єри та сексизм

Український арбітр Катерина Монзуль в інтерв'ю Віктору Вацку розповіла про старт суддівської кар'єри та своє ставлення до сексизму:

«Коли я розпочинала, це 2000 рік, в принципі, жіночий арбітраж був дивиною, якщо чесно зізнатися. Це зараз УАФ розвиває жіночий футбол та арбітраж. З боку асоціації є велика підтримка жіночого футболу.

У ті часи я судила юнацький футбол, районні та обласні матчі, все йшло крок за кроком. У вболівальників свій темперамент, вони приходять просто відпочити. Коли минає 5-10 хвилин, то у них уже не про футбол думки. Вони починають обговорювати: а хто ж там у полі судить, чоловік чи жінка? Для них уже футбол нецікавий, йдуть розмови про інше. У той час це була дивина, це був лише початок, і викликало здивування у багатьох.

Жінки мають варити борщ, а не судити футбол? Я намагаюся на це не зважати. Але хіба жінка не повинна займатися господарством? Повинна. Виховувати дітей - має. Займатися сім'єю - так. Сексистські фрази? У душі це образливо. Намагаюся з часом змінювати ставлення до цього. Не пропускати через себе. Щиро скажу, що у глибині душі мені образливо. І по-людськи це нормально, що в мене виникає якась образа».

МОНЗУЛЬ: «З Гармашем краще не розпочинати спілкування. Але він змінився»

Микола Степанюк Джерело: Вацко Live
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 13:22 89

Оперативне командування «Захід» відповіло клубу Першої ліги

Коментарі