Сьогодні розпочнеться World Grand Prix. Чого нам очікувати?

Несподіванки можуть бути вже у першому раунді

З 13 по 19 грудня, в Ковентрі в бій вступають 32 найкращих снукеристи за підсумками року. Повертаються до гри Юпен Као (28), Алі Картер (27), Рікі Волден (11), Марк Вільямс (3), Ніл Робертсон (8) та чемпіон UK - Чжао Сінь Тун (1). На Scotish Open їм кваліфікуватись не вдалось, а Робертсон пропустив турнір через хворобу. Проте пропуск турніру явно піде гравцям на користь.

World Grand Prix, 1/16 фіналу (13-15 грудня):

Перший раунд турніру пройде в "дитячому" форматі - до 4-х перемог. Тому можуть бути несподіванки. Неодноразово фаворити показували, що не ввійшовши одразу в гру, можна легко віддати 3 фрейми. А щоб програти, достатньо зустрітись з суперником, який тебе не боїться, а на Гран Прі приїхали саме такі.

Хто може здивувати?

Меттью Селт та Хоссейн Вафаей вже стали частими гостями чвертьфіналів і показали, що можуть, так, не без везіння, але обігрувати іменитих суперників. Тільки недавно Селт обіграв свого товариша Джадда Трампа, який захищатиме свій титул переможця Гран Прі. А от Вафаей не поступився Марку Селбі. І в форматі до 4-х перемог, який гратиметься у двох раундах, вони можуть пройти мінімум до чвертьфіналу. Проте, в їхніх суперниках по сітці Ронні та Бресель, але коли як не з ними, потрібно показувати свій найкращий снукер.

Ще одною темною конячкою може стати Девід Гілберт. Його перемогам часто заважає він сам. Якщо ж він збереться і зможе перебороти свої психологічні установки, а також влучатиме по чорних кулях, то можна його чекати, як мінімум в півфіналі.

Хто з фаворитів може не дійти до чвертьфіналу?

Стівена Магуайра давно вже не називали фаворитом, проте його місце в ТОП-16 дозволяє так казати. Він вдруге поспіль зустрічається з другом, з яким разом тренується і має шанс взяти в МакГілла реванш. Проте як і в Гілберта, Стівен має проблеми з психологією, а саме з агресією. Він не любить ставити снукери, а ще більше виходити з них. Тому навіть, якщо пройде свого товариша, перший же більш терплячий гравець матиме всі шанси його обіграти.

Ніхто не знає, в якій формі зараз Ніл Робертсон. Останні два турніри пройшли для нього "фантастично": На UK Championship вилетів в 1/64 фіналу, а на Scotish Open не поїхав через хворобу (шум у вухах). Як він гратиме після лікування? Чи була поразка на UK випадковістю, а можливо закономірністю? На ці питання дасть відповідь його гра. Проте ці фактори точно не відносять Ніла до когорти претендентів на перемогу.

Отже, 13 грудня о 21:00 розпочнуться перші поєдинки: Бінтао

- Кінг , Чжао - Гулд . А о 22:00 (з можливим перенесенням) зіграють К. Вілсон - Гемілтон та Вільямс - Лісовскі . Радимо дивитись всі.

А хто на вашу думку виграє World Grand Prix 2021? Пишіть свої думки в коментарях.

АНДРІЙ СПІВАК

Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Снукер | 25 квітня 2024, 22:50 1

Ракета виступає в театрі Крусібл у Шеффілді в 32-й раз поспіль

Коментарі