Урош ВЕЛЕПЕЦЬ: «У гонці були і плюси, і мінуси»

Наставник українських біатлоністок – про виступ підопічних у спринті

Головний тренер жіночої збірної України Урош Велепець прокоментував виступ підопічних у спринті на третьому етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені.

- Сьогодні Юля порадувала гонкою, Олена показала непоганий результат. Як Ви оціните їхні виступи?
- Треба похвалити і Юлю, і Олену. Олена з гонки у гонку піднімається все вище - навіть із промахом зараз фінішувала досить високо. Але ми знали, що її форма покращуватиметься, тому зовсім не переживаємо: вона працює зовсім за іншою схемою, готуючись до Олімпіади. Щодо Юлі - шкода, бо ці два промахи… З одним була б набагато вищою, з нулем - топ-3. А це вже є показник.

Що ж до решти дівчат, то Оля сьогодні вперше потрапила на стадіон: раніше її не пускали через запізнення з результатами тесту. І тому вона трохи не знайшла свого ритму на трасі - почала дуже повільно, а після цього перебудуватися вже надто складно. А Даша та Іра поки що не на тому рівні, який дозволив би змагатися за високі місця.

Загалом, можна сказати, що у цій гонці є як плюси, так і мінуси, працюватимемо далі.

- Завтра естафета. Ви вже думали над складом?
- Так звичайно. Поки що думаємо над черговістю - кого і куди поставити. Другий і четвертий етап уже знаємо: на другому етапі має бігти найсильніша, яка може наздоганяти по дистанції, і це зараз Юля. Ну а фінішер у нас є - Олена. А ось щодо того - Блашко на перший, а Петренко на третій чи навпаки, ще думаємо.

- Після сьогоднішніх результатів є шанс, що Оля та Іра залишаться ще на один етап Кубка світу?
- Ми поки що думаємо над складом на Ансі.

Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 14:06 11

Чемпіон світу в легкій вазі впевнений, що Тайсон виграв бій