Артем ПРИМА: «Мене не вистачило на останнє коло»

Український біатлоніст – про виступ у першій естафеті сезону

Біатлоніст збірної України Артем Прима прокоментував 5 місце в естафеті на другому етапі Кубка світу у шведському Естерсунді.

- Артеме, задоволений ти тим, як провів сьогоднішню гонку? Бачили, що почав одразу дуже жваво працювати.
- Якщо чесно, я вже давно не бігав перший етап. А трохи все ж таки до кожного з них потрібно звикнути. Хоча це мій улюблений етап, і, начебто, повинен був почуватися "у своїй тарілці"... Але знав, що кондиції ще далеко не ті, тому намагався все ж таки акуратно перше коло відпрацювати. Ну, і налаштовувався на стрільбу однозначно. Тому що сьогодні хоч і простіше, але все одно перше-друге коло ще більш-менш, а на останнє уже мене не вистачило, і далеко від якихось більш-менш середніх кондицій. Сподіваюся, що з кожною гонкою будемо трохи додавати і входити в свою хоча б середню форму.

- Командні старти, тобто те, що ти біжиш разом із командою, напевно, додають якогось натхнення?
- У будь-якому разі, командні гонки - це чотири людини, і за тобою вся команда. Наодинці ти сам біжиш, тобто зовсім по-іншому завжди, а на естафету підходиш з особливим настроєм та бойовим духом.

- Там тебе підтискали вже під час передачі... Швейцарець був позаду, австрієць. Чи відчував, що вони позаду і не хотілося їх пропустити вперед, щоб швидше передати естафету?
- Я відчував, що справді мене не вистачало на останнє коло. Я це чудово бачив, розумів, але намагався більше тактично спрацювати. А тим, хто обганяв збоку, намагався трохи «різати кут». Тому що тактику ніхто не скасовував, а за кондиціями я не зовсім був готовий на рівних із ними боротися.

Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 16:13 0

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні