ЛУЧЕСКУ: «Кубок Америки – більш сильний турнір, ніж чемпіонат Європи»

Румун вважає, що Мессі справедливо виграв свій сьомий «Золотий м'яч»

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу висловився на тему переможця премії «Золотий м'яч», яким за підсумками 2021 року став аргентинець Ліонель Мессі.

«Мені здається, вибір переможця «Золотого м'яча» виявився правильним, адже Мессі був визначальним фактором у перемозі Аргентини на Кубку Америки, сильнішому змаганні, ніж чемпіонат Європи. Подумайте тільки про щільність топових гравців там із Аргентини, Бразилії, Колумбії, Чилі, Уругваю. Усі вони грають у великих командах Європи».

«Мессі часто звинувачували у тому, що він не міг зіграти вирішальної ролі для національної збірної і нічого з нею не вигравав. Він зробив це зараз, він забив, віддав вирішальні передачі, він був капітаном команди. Ми навіть не можемо піддати сумніву його внесок у клубі. У першій половині року він продовжував бути двигуном повністю зруйнованої «Барселони», врівноважуючи команду з 18-19-річними юнаками на кшталт Педро», - сказав Луческу.

Також румунський наставник наголосив, що сприяв перемозі Мессі і його переїзд у Францію, де аргентинець виявився поруч із офісом France Football: «Це, ймовірно, десь теж сприяло такому результату. Сьогоднішній футбол - іміджевий бізнес, який приносить гори грошей. Якби він залишився у «Барселоні», можливо, й не отримав би «Золотий м'яч».

Нагадаємо, Мессі випередив поляка Левандовськи з «Баварії» у голосуванні на «Золотий м'яч» на 33 бали.

Олексій Сливченко Джерело: PlaySport.ro
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:44 23

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі