Шахтар – Львів. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Гірникам дуже важливо не втрачати очки з командами з нижньої частини турнірної таблиці

У п'ятницю, 3 грудня, в Києві на НСК «Олімпійський» пройде гра 17-го туру української Прем'єр-Ліги, в якій донецький «Шахтар» прийматиме «Львів».

Шахтар

За кілька днів гірникам належить провести свій заключний матч Ліги чемпіонів із молдовським «Шерифом». І якби він щось вирішував в турнірному плані для підопічних Роберто Де Дзербі, то, напевно, могли бути варіанти серйозної ротації перед таким відповідальним поєдинком. Але, на жаль, гірники на європейській арені цього сезону все вже втратили і тому для них набагато важливіше зараз зосередитися на національному чемпіонаті.

А тут, як і раніше, у гонці лідерів двовладдя. Тому і «Шахтареві», і «Динамо» треба дуже відповідально підходити до кожної гри, особливо з командами з нижньої частини турнірної таблиці. Інакше можуть бути неприємності, що на собі відчули обидві команди у попередньому турі. Нагадаємо, що донецькі футболісти виграли у «Інгульця» лише за мінімальної переваги 1:0 завдяки точному удару Тете.

З добрих новин для «Шахтаря» можна назвати повернення до загальної групи форварда Мораеса, який заліковував свою травму понад півроку. Звичайно у стартовому складі ми його навряд чи побачимо, а ось на заміну за сприятливого збігу обставин для господарів поля, він цілком може вийти.

Львів

У львів'ян завдання зовсім інші. Матчі з українськими грандами Олег Дулуб зі своїми помічниками, напевно, розглядає як можливість хоча б не програти. Отже, якщо його підопічні наберуть очки, це буде вже великий успіх.

На даний момент «Львів» трохи відірвався від небезпечної зони вильоту і може почуватися відносно спокійно. Це все завдяки тому, що в останніх п'яти матчах львівська команда набрала десять очок (3 перемоги, 1 нічия та 1 поразка). Особливо знаковим для неї став виграш у одного із претендентів на третє місце «Зорі» з рахунком 2:1.

Ще можна відзначити, що «Львів» дуже непогано почувається на чужих полях. В нинішньому чемпіонаті в його активі вже є три виїзні перемоги - над «Минаєм» 2:1, «Колосом» 1:0 та «Маріуполем» 1:0. Зрозуміло, що ці суперники не рівень «Шахтаря», але, з іншого боку, це говорить про те, що в гостях львів'яни вміють досягати необхідного результату.

Статистика зустрічей

Всього на рівні Прем'єр-Ліги «Шахтар» та «Львів» провів 11 матчів. 8 разів перемагав донецький клуб, 1 раз була зафіксована нічия і двічі вигравали львів'яни. В матчі першого кола, який відбувся 30 липня на «Арені-Львів», сильнішими були гірники 3:0. Голи забили Траоре, Дентіньо та Педріньо. Перших двох в наступному матчі ми точно не побачимо, а чи вийде на поле Педріньо вирішить тренерський штаб.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Додо, Матвієнко, Бондар, Корнієнко, Майкон, Бондаренко, Соломон, Тете, Марлос, Фернандо

«Львів»: Ільющенков, Бусько, Махмутович, Грисьо, Якимець, Політило, Довгий, Антві, Ременяк, Шина, Нич

3 грудня, п'ятниця

«Шахтар» - «Львів»
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - ЛЬВІВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua - 3:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 19:12 8

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Коментарі