Артем ПРИМА: «Знав, що буде важко»

Український біатлоніст – про спринт в Естерсунді

Український біатлоніст Артем Пріма поділився враженнями від виступу в спринті на етапі Кубка світу в Естерсунді (76-те місце):

- Артеме, розкажи, як після такого захворювання тобі сьогодні виступалося? Ми бачили, що ти сьогодні був заряджений показати себе.
- Насамперед, я радий знову повернутися до стартів. Справді, був важкий період вкочування: половину просидів у самоізоляції, половину - тренувався. Але радий, що повернувся. Знав, у принципі, що буде важко після такого захворювання бігти, але намагався добре відпрацювати на вогневому рубежі - для мене це було важливо, я собі таку мету ставив. По дистанції намагався триматися за суперниками, але все ж таки видно, що поки що не в тій формі.

- А на скільки відсотків ти готовий зараз до того ідеалу, якого хотів би досягти?
- Важко сказати, спочатку потрібно зробити аналіз після гонки, подивитися статистику проходження по колах... Бо з першого кола відчував, що щось не те: немає різкості, такий важкий, млявий, можна сказати. Тож треба дивитися статистику, аналізувати - тоді вже можна щось говорити.

- Поки що важко сказати, що ти впевнено почуваєшся на вогневому рубежі? Напевно, потрібно трохи більше часу попрацювати у гонках саме на рубежі?
- У будь-якому випадку, потрібно і на вогневому рубежі якомога більше стартів, і щоб наблизитися хоча б до якогось середнього рівня форми. Тобто треба стартувати-стартувати, і, я думаю, буде все нормально.

- Загалом, якщо брати Естерсунд, ти в цьому місці добре почуваєшся? Чи підходить тобі ця траса, рельєф?
- Ну, у нас в основному Естерсунд - це перші етапи. А перші старти - вони такі «сируваті» зазвичай, тому що не знаєш, чого від себе чекати і на скільки вистачить тебе по колах. Тому завжди з акуратністю до Естерсунда ставишся.

Олег Дідух Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 вересня 2024, 04:32 1

Одесити зіграли внічию з ЛНЗ Черкаси у 8-му турі УПЛ (1:1), забивши на 82-й хвилині