Дмитро ЕСІН: «Металіст може стати сенсацією Кубку України»

Колишній футболіст «Ворскли» – про інтриги поточного розіграшу турніру

Володар Кубку України-2009 Дмитро Єсін вважає, що інтрига у нинішньому розіграші обіцяє бути захоплюючою.

- Дмитре, останній матч 1/8 фіналу Кубку України завершився логічно?
- В принципі, так, хоч ЛНЗ продемонстрував гідний футбол на фоні третьої команди Прем'єр-ліги. Підопічні Юрія Бакалова намагалися комбінувати, а не діяли просто на відбій. А за рахунку 0:1 вони мали чудовий момент. Невідомо, як би пішла гра далі, реалізуй черкащани цей шанс. До того ж, у одному з епізодів був спірний момент. Як мені здається, арбітр міг вказати на точку, коли Білл ударив по нозі Насонова... Хоча, знову ж таки, дніпряни були сильнішими і заслужено перемогли.

- Чи могло бути інакше, якби команди зіграли в Черкасах?
- Могло. Все-таки рідні стіни допомагають, плюс уболівальники прийшли б на команду Прем'єр-ліги. Принаймні, Дніпру-1 було б набагато складніше подолати цей бар'єр.

- Незважаючи на те, що «Дніпро-1», можна сказати, виступав експериментальним складом, команда виглядала впевнено. Чи це головний претендент на бронзу у чемпіонаті?
- Думаю, так. Принаймні, поки що. Матч проти Ворскли показав, що дніпряни, не образивши полтавців, перевершили свого суперника. І тут справа навіть не у великому рахунку, а у грі, яку продемонстрували підопічні Ігора Йовічевіча.

- Серед чвертьфіналістів лише «Металіст» представляє нижчий дивізіон…
- Проте харків'яни можуть стати сенсацією цьогорічного турніру. Металіст із підбору виконавців вже зараз не поступається багатьом командам УПЛ. Незважаючи на те, що у Першій лізі пройдено трохи більше половини дистанції, харків'яни вже однією ногою у вищому дивізіоні.

- Враховуючи склад учасників 1/4 фіналу (Динамо, Шахтар, Дніпро-1, Зоря, Ворскла, Олександрія, Львів, Металіст), навесні на нас чекають захоплюючі баталії?
- Безперечно. Так склалося, що в цю стадію змагань пробилися практично всі найкращі наразі команди Прем'єр-ліги, впевнений, що інтрига буде ще та. Видно, що до цьогорічного розіграшу найсильніші клуби віднеслися з усією серйозністю.

Володимир Клепач Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі