МАРЧЕНКО: «Ледве стримував сльози, коли Стаховський прощався з командою»

Український тенісист – про причини поразки у матчі з Норвегією

Перша ракетка України Ілля Марченко розповів, чому провалив ключовий матч протистояння з Норвегією в рамках зустрічі Кубку Девіса.

- Ілля, як оціниш матч Кубку Девіса проти збірної Норвегії загалом для збірної України та особисто для себе? Що не вистачило у поєдинку із Дурасовичем?
- Я говорив про це на післяматчевій пресконференції. Схоже, я просто не впорався психологічно. Підготовка була не найкраща через травму, але на тренуваннях в Осло я почував себе добре. Той факт, що я знав, що Стаховський у разі програшу закінчить свої виступи за збірну, додав мені тиску. Це був один із найгірших моїх матчів у сезоні. І, як Сергій сказав, найгірший матч за збірну за всю історію. Нічого не поробиш. Це спорт, таке буває. Дурасович, навпаки, провів відмінний матч. Ми вкотре не змогли дістатися нашої заповітної мрії. А без таких гравців, як Сашко Долгополов та Сергій Стаховський, це буде вдвічі важчим.

- Сергій Стаховський оголосив, що він завершує кар'єру в збірній України. Що думаєш із цього приводу? Що виділиш найцікавіше та найяскравіше за час спільних ігор зі Стаховським за збірну України?
- З усієї команди я з Сергієм провів найбільше часу на корті. За весь час, що я грав за збірну, лише раз його не було. Це величезна втрата. Він був справжнім лідером весь цей час і на корті, і поза ним. У мене не завжди виходило його підтримувати, і були матчі, коли Стах буквально самотужки тягнув збірну. Я ледве стримував сльози, коли він прощався з командою на останній вечері. Для мене матчі Кубку Девіса завжди викликали позитивні емоції незалежно від результату. Після його відходу вже все буде по-іншому. Дуже сумно. Сподіваюся, він колись повернеться у ролі капітана. Але навряд чи, звичайно, я на той час ще виступатиму за збірну. Велике дякую Сергію, що він весь цей час був з нами.

Володимир Клепач Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 18:53 3

Марта невдало виступила в Мадриді, але конкурентки в рейтингу були не набагато кращими

Коментарі