БЕЛЕНЮК: «Мене ледве не зняли з Олімпіади через штани тренера»

Український борець виграв золоту медаль на Олімпійських іграх 2020 у Токіо

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який виграв золоту медаль на Олімпійських іграх 2020 у Токіо, згадав ситуацію перед чвертьфінальною сутичкою, коли його могли зняти з несподіваної причини:

«Були квоти, і в нас був один тренер на двох, з Парвізом [Насібовим]. Виходить, тренер вивів Парвіза на бій, а мене вже викликають на килим, і нема кому виводити. Вони запитують: а хто тебе виводитиме? Це чвертьфінал Олімпійських ігор.

Я побіг до вільників, а всі тренери сидять у шортах. Той, хто виводить борця, має бути у штанах. Я кажу: треба, щоб вивели, бо можуть зняти зі змагань, через дурницю. І тренер-вільник Григорій Данько каже: блін, немає ні в кого штанів, але там у Володі [Євонова, тренера жіночої збірної] можуть бути, щоправда, він уже пішов до автобуса, вони поїдуть на базу, але піду, подивлюся.

Потім мені вже розповідають, що приходить цей Григорій Данько до автобуса, там тренер Володя сидить, і він каже: Вова, знімай штани. Вова не міг зрозуміти хто до чого: навіщо вам мої штани? У підсумку той йому встиг пояснити, часу мало було, мене вже викликають, а йому треба ще піти штани забрати. Вони обмінялися: шорти на штани.

Я вже пішов, а він тільки вибігає, наздогнав мене перед килимом, сідає. І поки мій тренер Володимир Шацьких секундував Парвізу, Данько був на місці мого секунданта».

Микола Степанюк Джерело: YouTube
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 06:25 2

Терористи з Росії створюють терор, пошкоджуючи спортивну інфраструктуру

Коментарі