Андрій МЕДВЕДЄВ: «Потрібно надавати можливість молодим»

Інтерв'ю капітана чоловічої збірної України з тенісу

Капітан збірної України з тенісу Андрій Медведєв пояснив кадрові рішення у складі національної команди, а також розповів, чому йому подобається те, що Каспера Рууда тренує батько.

- Чому ви вирішили в перший день поставити на матч проти Каспера Рууда Віталія Сачка, а не Сергія Стаховського?
- Ми вважаємо, що така тактика - це наш найкращий шанс. Якщо він є, то лише в такий спосіб. Ми можемо Сергія «вбити» в перший же день... Адже йому ще грати пару і, можливо, ще й п'ятий матч.

- Пам'ятаєте матч проти батька Каспера Рууда у Кубку Девіса у 1996 році?
- Усі матчі в Києві були складними, бо чекали лише на перемогу. А я, як і будь-яка інша людина, переживав, не спав ночами. Бо розумів, що від мене чекають лише перемоги. Це дуже великий тиск.

- Як ставитеся до таких історичних паралелей, що тепер у збірній Норвегії грає син Крістіана Рууда?
- Дуже радий, що такі речі трапляються, бо в мене син теж грає. І я радий, що такі комбінації працюють, тому що в наш час комбінації «батько-син» дуже рідко ставали успішними. А зараз і Рууд, і Циципас, і Звєрєв. Це топи, дуже радий, що в них виходить. Тим більше, що і Крістіан, і Каспер настільки інтелігентні та виховані хлопці. Навіть якщо їх не знати, то можна порадіти, що все виходить.

- Що можете сказати про майбутній дебют за збірну Віталія Сачка?
- Заслужив. Ми розуміємо, що незабаром ми маємо змінити покоління. Це станеться у найближчі кілька років. Нам потрібно ростити та підтягувати тих хлопців, які замінять в основній команді ветеранів.

- Адже зараз ще хороші результати демонструє і Георгій Кравченко…
- Так, підтягується. Звичайно, це не рівень Сергія та Іллі, але треба надавати можливість молодим. Ось Віталій та Олексій заслужили.

Володимир КЛЕПАЧ із Осло

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 травня 2024, 23:55 0

Іга виграла у Аріни у фіналі ґрунтового турніру WTA 1000 у Мадриді

Коментарі