ПЕТРАКОВ: «Буду з дружиною чаї ганяти. Хто б не випав, ми поїдемо у Катар»

Україна виграла матч кваліфікації ЧС-2022 у Боснії та вийшла до плей-оф

В. о. головного тренера збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію після матчу 10-го туру кваліфікації ЧС-2022 з командою Боснії і Герцеговини (2:0):

- Ми дуже задоволені. Але ми виконали лише 50 відсотків завдання. Попереду - жеребкування, плей-оф.

- Чи здатна збірна України подолати плей-оф?

- Ми не боїмося нікого, це однозначно. Гратимемо, хочемо пробитися на чемпіонат світу. Хто б нам не дістався, думаю, ми його обіграємо та поїдемо до Катару.

- Склалося враження, що в товариському матчі з Болгарією збірна України залишила багато сил. Може, тому в першому таймі команда виглядала трохи академічно?

- Такого не було. Була нервова гра, я знав, що вона буде такою. Надзусиль із Болгарією ми не доклали. Команда виглядала добре, ми трохи нервували, щось не виходило. Але я задоволений грою хлопців, характером, який вони показали. Такі матчі дуже важко граються. Це була гра на результат, і ми його досягли.

- Як ви оціните дії Довбика після виходу на заміну?

- Артем добре вийшов, зробив свою справу. Він - нападник, має забивати. Прикро, що ще третій не забив. Ще б виріс у ціні.

До речі, сьогодні всі три українські збірні перемогли. Команда U-17 обіграла Португалію та вийшла з першого місця до еліт-раунду Євро. Привітаємо Олега Кузнецова. Руслан Ротань із молодіжною збірною обіграв Сербію. І ми також перемогли. Сьогодні в Україні футбольне свято.

- Які у вас плани на найближчі дні?

- Не знаю. Буду з дружиною чаї ганяти. Щось вигадаю, треба відпочити від футболу, видихнути.

- Як прокоментуєте гру Боснії і Герцеговини в обох матчах проти України?

- Збірна Боснії і Герцеговини - дуже гарна команда. У Львові в нас щось не виходило десь із 63-ї хвилини. Ми глибоко сіли, пропустили м'яч, не реалізували свої моменти. Були дуже засмучені. Тепер боснійці зрозуміли, що нікуди не виходять… Але команда нам дуже сподобалася, у неї хороший тренер. Я йому щиро побажав удачі, сказав не вішати носа. Хотів би його підтримати. Гра була на результат, нам пощастило більше.

- Наскільки важливою для вас була підтримка вболівальників?

- Хотів би сказати, що наші вболівальники дуже допомогли, подолавши цю дорогу. Я дуже вдячний їм усім. Особливо вболівальникам у Львові. Я ще ніколи такої підтримки не бачив, було приємно. Спасибі всім величезне. Я відчував цю підтримку, вона додавала нам сил.

Нині я вже адаптувався до національної збірної. Мені було дуже важко. Досвідчені хлопці, Ярмоленко, Степаненко, Пятов, Кривцов, а також ті, хто молодше, - усі мені допомагали. Хотів би подякувати своїм футболістам за допомогу, яку вони мені надали.

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 06:30 1

У битві аутсайдерів «Верес» здолав «Минай» і залишив зону вильоту

Коментарі