Вадим ГУТЦАЙТ: «На Олімпіаді в Пекіні є шанси і в біатлоні, і у фристайлі»

Міністр спорту України вірить в те, що наша команда успішно виступить у Пекіні-2022

Вадим Гутцайт вірить, що збірна України здобуде медалі на зимовій Олімпіаді.

«На жаль, за 30 років у нас не підготували достатніх умов для спортсменів. Але зараз президент приділяє велику увагу спорту - наприклад, зведений великий біатлонний комплекс у Буковелі. Ми працюємо над тим, аби за 10 років проводити в Україні зимові Олімпійські ігри. Ви ж розумієте, що для цього буде проводитися розбудова зимової інфраструктури. А якщо вона буде зроблена, у нас в майбутньому буде більше претендентів на медалі на зимових іграх.

Держава та міністерство точно на 100% зробили все, аби наші спортсмени гідно представляли Україну в Китаї. Ми забезпечили всі тренувальні збори, закупили обладнання - тобто повністю все зробили для наших спортсменів. Кожна федерація нам повідомила, скільки їй потрібно коштів для підготовки, - ми стільки й виділили. Якщо потрібні додаткові, знаходимо їх для кожного спортсмена. Якщо на Олімпіаді десь хтось програє, то це буде вже питання професійної підготовки - чи то тренера, чи спортсмена.

Я в усіх вірю. Звісно, і в біатлоні, і у фристайлі у нас є шанси. На сьогодні у України понад 30 олімпійських ліцензій, і ми сподіваємося отримати їх ще більше. Набагато більше, ніж на попередній Олімпіаді. Щодо медальних планів, то я і до літньої Олімпіади не давав прогнозів, і зараз не буду», - сказав Гутцайт.

Відзначимо, що на попередніх Іграх в Пхенчхані єдину медаль Україні приніс фристайліст Олександр Абраменко, який завоював золото.

Сергій Циба Джерело: Главком
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі