Остап МАРКЕВИЧ: «Трансфер Мампассі? Не вважаю, що РПЛ сильніша за УПЛ»

Наставник «Маріуполя» – про можливий перехід підопічного до російського клубу

Головний тренер «Маріуполя» Остап Маркевич розповів про інтерес російських клубів до захисника приазовців Марка Мампассі.

«Мампассі зараз знаходиться в розташуванні нашої команди і готується до гри з «Ворсклою». Можу сказати, що до кінця року він є гравцем маріупольської команди.

Не думаю, що галас навколо його можливого переходу до іншого клубу психологічно впливає на цього футболіста. Незважаючи на свій вік, він адекватно ставиться до того, що відбувається, і впевнений, що ця тема надасть йому тільки впевненості, а не заважатиме професійному зростанню.

На мій погляд, Мампассі грає на найважливішій позиції на полі, тому відзначив би його сильні якості при виборі позиції, у нього є футбольний інтелект, перший пас. Фізично кондиції з огляду на вік, звичайно, не на 100 відсотків, але фактурний захисник. Вважаю, що на другому поверсі він також грає досить непогано.

Чи готовий грати у такому чемпіонаті, як російський? Я не вважаю, що РПЛ настільки вже сильніша за УПЛ. Але якщо говорити про готовність грати в клубі вищого рівня, то тут все залежить від самого Марка, його роботи, ставлення до справи та його професіоналізму. Всі ці моменти у нього є, тому він може зрости у гравця високого рівня.

Чи може Мампассі після оренди у нас поїхати на збори із «Шахтарем»? Не знаю. Можу лише сказати, що мені приємно працювати з цим футболістом і я радий його ставленню до футболу», - сказав Маркевич.

Денис Шаховець Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 23:36 6

Команда Почеттіно перемогла в дербі