Перша ліга. Лідери знову перемогли, Альянс і Оболонь влаштували гольове шоу

Огляд 17-го туру Першої ліги

«Агробізнес» на своєму полі виявився сильнішим за «ВПК-Агро», який у разі перемоги в цьому поєдинку обігнав би в турнірній таблиці команду Олександра Чижевського. Але три очки в цьому матчі вдалося взяти клубу з Волочиська, який переміг завдяки голу Курила. Зазначимо, що колектив із Шевченківки догравав зустріч у меншості після вилучення Шевченка. «Агробізнес» переміг у другій зустрічі поспіль і знову з рахунком 1:0. «ВПК-Агро» з 13-ма очками йде 14-м у Першій лізі. «Агробізнес» із 18-ма балами розташувався на 13-й позиції.

«Кривбас» у непростому матчі проти «Ниви» у Тернополі зумів знову взяти три очки. Криворіжці були близькими до того, щоб виграти перший тайм після точного удару Хобленка. До речі, Олексій відзначився голом уперше з 12 вересня, коли він оформив покер у ворота «Ужгорода». Тепер у Хобленка 9 забитих м'ячів в активі, і він знаходиться на чистому другому місці у списку найкращих снайперів другого дивізіону. Так ось… «Кривбас» міг піти на перерву, ведучи в рахунку, але гол у роздягальню у виконанні Демчука вирівняв становище у поєдинку. У другій половині зустрічі завдяки голу австрійського хорвата Іліча «Кривбас» знову вийшов уперед і більше не пропускав, як, власне, і не забивав. У результаті підопічні Олександра Бабича досягли третьої поспіль вікторії на виїзді. Загалом переможна серія криворіжан триває вже чотири матчі. Із 37 очками «Кривбас» впевнено посідає друге місце у Першій лізі.

У п'ятому матчі поспіль поступився «Кремінь». Цього разу команда із Кременчука програла на своєму полі «Краматорську», за який переможним автографом у воротах «Кременчука» відзначився у першому таймі Ндукве.

Четвертою поспіль перемогою порадувало своїх фанатів «Прикарпаття». На цей раз іванофранківці у рідних стінах виграли у «Олімпіка» з рахунком 2:1. «Прикарпаття» з 28 очками йде на п'ятому місці у Першій лізі та від третього місця команду з Івано-Франківська відокремлює два бали.

Продовжує перемагати «Гірник-Спорт», який виграв уже три матчі поспіль. Цього разу колектив із Полтавської області виявився сильнішим за «Полісся» (1:0). Загалом команда з Горішніх Плавнів не знає смаку поразок уже дев'ять матчів поспіль. Завдяки таким результатам підопічні Ігоря Жабченка із 25 очками піднялися на 6-е місце у турнірній таблиці.

В Ужгороді на стадіоні «Авангард» зустрілися аутсайдер Першої ліги «Ужгород» та лідер другого дивізіону «Металіст». Харків'яни виграли зустріч із рахунком 2:0 після голів Демченка та Балулі, для якого це шостий точний постріл у сезоні. Закарпатці з 9 очками, як і раніше, замикають турнірну таблицю Першої ліги, «Металіст» із 44 балами впевнено лідирує.

У західноукраїнському дербі середняків зійшлися «Поділля» та «Волинь». Команді з Хмельницького вдалося перемогти з рахунком 2:0 після голів у першому таймі у виконанні Савошка та Мораренка.

У центральному матчі 17-го туру зустрілися «Альянс» та «Оболонь». Те, що відбувалося на полі, відповідало вивісці поєдинку. У цій зустрічі було все - дві червоні картки (по одній на кожну команду), автогол та пенальті! Перемогу з рахунком 3:2 у завзятому поєдинку здобув «Альянс», який із 29 очками йде четвертим. «Оболонь» із 30 балами перебуває на третій позиції у Першій лізі.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 17-й тур

5 листопада

«Агробізнес» - «ВПК-Агро» - 1:0
Гол:
Курило, 23.

Вилучення: Шевченко, 75 («ВПК-Агро»).

«Нива» - «Кривбас» - 1:2
Голи:
Демчук, 45+2 - Хобленко, 10, Іліч, 59.

6 листопада

«Кремінь» - «Краматорськ» - 0:1
Гол:
Ндукве, 16.

«Прикарпаття» - «Олімпік» - 2:1
Голи:
Семотюк, 14, Цюцюра, 60 - Ходаковський, 85.

7 листопада

«Гірник-Спорт» - «Полісся» - 1:0
Гол:
Мільченко, 70.

«Ужгород» - «Металіст» - 0:2
Голи:
Балулі, 39, Демченко, 73.

8 листопада

«Поділля» - «Волинь» - 2:0
Голи:
Савошко, 31, Мораренко, 39.

«Альянс» - «Оболонь» - 3:2
Голи:
Безуглий, 29 (автогол), Загинайлов, 61, Герт, 76 - Батальський, 42, Мурза, 64 (з пенальті).

Вилучення: Шарай, 56 - Бородай, 90+3.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7

Лунін пропустив у матчі два голи