Олександр АБРАМЕНКО: «Я б зараз не вакцинувався, якби мав вибір»

Олімпійський чемпіон – про те, як ставиться до вакцинації

Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко розповів, як ставиться до вакцинації.

- Китай - країна, звідки поширився коронавірус. Наскільки я розумію, там дуже жорстко з обмеженнями. Для учасників Олімпіади вакцинація є обов'язковою?
- Примушують, так. Не хотілося б, але доводиться. Кажуть, що без вакцини не пустять. Хоча це дуже сильне обмеження прав людини. Взагалі, ходять чутки, що [в Україні] невакцинованих спортсменів хочуть уже не допускати до зборів. Я так розумію, що наступний контракт, який ми підписуватимемо навесні, вже не підписуватимуть, якщо ти невакцинований. Це цікаво.

- Тобто ви - противник обов'язкової вакцинації?
- Я вважаю, що кожен має сам вирішувати. Боїться захворіти - вакцинується, не боїться - не вакцинується. Незрозуміло, кого від когось хочуть захистити. Якщо я не боюся захворіти, чого я маю вакцинуватися? Знову ж таки, ось ми провакцинувалися, але тест здай. Ну, а сенс був тоді робити це? Для мене нелогічна ситуація.

- Масова вакцинація необхідна для створення колективного імунітету. Тільки так можна здолати пандемію. Ви з цим не погоджуєтесь?
- Просто не знаєш, кого слухати, а кого ні. Наслухаєшся, що щеплення хтось зробив і одразу захворів чи ще щось. Думаєш: «А навіщо тоді ризикувати?». Я краще ризикну перехворіти, ніж піду на ризик вакцинації цілком здоровим. Це просто страшніше, як мені здається.

- Але ж ви вже вакцинований?
- Так, зобов'язали. Хоча знаю, що на літній Олімпіаді в Токіо навіть вакцинованих змушували робити тест двічі на день. То навіщо це все? Може, я без щеплення просто робитиму ці два тести. Оце нелогічно. Я б зараз не вакцинувався, якби я мав вибір, - сказав Абраменко.

Володимир Клепач Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 00:07 4

Очікується, що у старті зіграє Андрій Лунін

Коментарі