Олександр ПЕТРАКОВ: «Маліновський? Ми з Русланом перегорнули цю сторінку»

Наставник збірної України – про найближчі матчі команди

Виконувач обов'язків головного тренера збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію напередодні старту листопадового збору національної команди, в рамках якого буде зіграний контрольний матч проти Болгарії (11 листопада) та вирішальний поєдинок відбору на ЧС-2022 проти Боснії та Герцеговини (16 листопада):

- Усі хлопці зібралися, всі здорові, розпочинаємо збір.

- Скільки замін буде за регламентом у матчі з Болгарією?
- Шість замін.

- Який стан Ярмоленка? І чи плануєте проводити ротацію?
- Ярмоленко здоровий. Ротація? Ми готуватимемося до гри з Боснією. Про ротацію не йдеться, ми готуємося до гри року.

- Ви повернули до складу збірної Руслана Маліновського. Що вплинуло на ваше рішення?
- Ми з Русланом перегорнули цю сторінку. Все.

- Миколенко пропускає цей збір. Чи є ймовірність того, що ми побачимо Зінченка на позиції лівого захисника?
- Я подумаю над цим питанням.

- Ви викликали Корнієнка. Це гравець заміни, чи він готовий бути повноцінно задіяним у команді?
- Я не можу так казати про свого футболіста - для ротації, на заміну. Побачимо. Ще є тренування, побачимо, хто як виглядає. Я розраховую на всіх 25 футболістів, які приїхали.

- У який момент ви зрозуміли, що хочете запросити до збірної Дениса Гармаша? І на якій позиції плануєте його використати?
- Денис добре виступає в УПЛ, забиває голи, тож я вирішив його викликати. На якій позиції? Побачимо. Він може грати на різних позиціях. Я його знаю ще з юнацтва. Подивимося, чим він буде корисним для збірної. Не можу зрозуміти, чим Гармаш комусь не подобається. Мені він подобається.

- Чи є перевагою для команди, що ми на цьому зборі готуємось лише до одного матчу - з Боснією? Тоді як наші конкуренти проведуть по два матчі.
- Не можу відповісти на це питання. Нехай ця проблема буде у тренерів Боснії та Фінляндії. Ми теж грали, коли вони пропускали матчі. Усе дзеркально.

- Чи не турбує вас відсутність у Андрія Пятова ігрової практики останнім часом? І на кого робитимете ставку в цьому матчі року?
- Подивимося. Є тренування, побачимо стан, пораджуся зі своїми помічниками. Ми завжди все робимо разом. Але рішення, звісно, ​​приймаю я. Час ще є.

- Останнім часом і ви, і попередній штаб не викликали Івана Петряка, який зараз у хорошій формі. Він знаходиться у якомусь розширеному списку у вас?
- Усі футболісти з українським паспортом, які добре грають, перебувають у нашому списку. Нехай грає, забиває, так гратиме - буде у збірній.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 07:01 2

Лідером рейтингу є Антуан Грізманн – 488 поєдинків, Лео – 10-й, КріРо – 33-й

Коментарі