Ферстаппен красиво виграв гонку у Мексиці, невдалий етап Мерседеса

На подіумі два пілоти Ред Булла та Хемілтон

Топ-10: Ферстаппен, Хемілтон, Перес, Гаслі, Леклер, Сайнс, Феттель, Райкконен, Алонсо, Норріс

Макс Ферстаппен і Ред Булл були явно засмучені результатом кваліфікації Гран-прі Мексики. Перший ряд забрав Мерседес, хоча Бики традиційно потужні на цій трасі. Втім, неймовірно довга стартова пряма давала чудові шанси і Ред Буллу, і Льюїсу Хемілтону. У Валттері Боттаса було мало шансів зберегти лідерство після першого повороту.

У результаті після першого повороту лідирував Ферстаппен! Макс з третього місця красиво обійшов і Хемілтона, і Боттаса. Більше того, Валттері після зіткнення з Ріккардо (Даніель винен) відкотився на 18-е місце, а через аварії Цуноди і Шумахера виїхала машина безпеки. Не найкращий старт для Мерседеса, адже Льюїс залишився один проти двох пілотів Ред Булла.

На рестарті Ферстаппен легко зберіг лідерство і почав їхати у відрив, оскільки Хемілтон не міг підтримувати його темп. Топ-3 замикав Серхіо Перес.

Ферстаппен мав таку перевагу, що Хемілтон перестав думати про Макса і почав хвилюватися про те, як би не пропустити вперед Переса. Серхіо постійно знаходився у двох секунди позаду і загрожував позиціям британця. Незважаючи на невеликі проблеми з трафіком, Хемілтон після піт-стопу все ж таки втримався попереду Переса, але Ферстаппен все одно зберігав величезну перевагу і їхав до перемоги.

Макс впевнено переміг та збільшив відрив від Хемілтона до 19 пунктів. Льюїс фінішував 2-м, а Перес - 3-м. У Ред Булла були надії, що Серхіо в кінці зможе пресингувати Хемілтона, але мексиканець домашню гонку закінчив позаду британця.

Відзначимо тихий, але вражаючий гран-прі П'єра Гаслі. Пілот Альфа Таурі не міг боротися за подіум, але фінішував 4-м попереду двох Феррарі. Француз проводить ще один сильний сезон.

У топ-6 фінішували обидві Феррарі, і невдалий етап Макларена дозволив Скудерії повернутися на 3 місце Кубка конструкторів.

Крім того, в очки заїхали наддосвідчені Феттель, Райкконен та Алонсо.

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Авто/мото | 28 квітня 2024, 23:31 0

Чемпіон світу здобув другу перемогу цього сезону

Коментарі