СОСНОВСЬКИЙ: «Із Захарєєвим можна пов'язувати надії на олімпійське золото»

Екс-тренер збірної України високо оцінив молодого боксера

19-річний українець Юрій Захарєєв став наймолодшим чемпіоном світу в історії українського боксу. Колишній головний тренер національної збірної України Дмитро Сосновський розповів, чим йому запам'ятався талановитий боксер з Одеської області на всесвітньому форумі в Белграді.

«Приємно, що він (Захарєєв прим.) виправдовує мої надії. Адже в інтерв'ю за підсумками боксерського турніру на Олімпіаді в Японії я стверджував, що на Одещині виховали дуже сильного атлета Юрія Захарєєва, який боксував у стилі непереможного американця Флойда Мейвезера.

Захареєв - міцний фізично, у нього - відмінна реакція, влучити в Юрія - дуже складно. Він креативний у початковій стадії атак. Вміє тримати удар, коли пропускає, прагне одразу відповісти серіями, щоб надолужити втрачене. Учорашній чемпіон світу серед молоді, дебютувавши наприкінці жовтня у Бєлграді на «дорослому» рингу, на одному диханні пройшов усю турнірну дистанцію. Серед його шести поєдинків мені найбільше запам'ятався бій за вихід до півфіналу - з казахом Асланбеком Шимбергеновим, який чинив гідний опір. А у фіналі перемога Захарєєва над росіянином Вадимом Мусаєвим сумнівів не викликала. Важливо, що Юрій швидко прогресує і саме з ним можна пов'язувати надії на олімпійське «золото», - сказав Сосновський.

Читайте також: Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: «Ми провалили чемпіонат світу з боксу».

Максим Гаптар Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 06 травня 2024, 14:00 3

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A