Рейтинг WTA. Світоліна більше не в першій десятці, дебют Костюк у топ-50

Ястремська на межі вильоту з сотні, Анетт Контавейт піднялася на восьму позицію

Минулого тижня жінки зіграли два турніри WTA 250 у Клуж-Напоці та Курмайорі. У Румунії перемогла естонка Анетт Контавейт, яка завдяки завоюванню другого титулу поспіль стала восьмою учасницею Підсумкового турніру. Вихід до фіналу дозволив їй оформити дебют у першій десятці світового рейтингу.

Після зняття очок за Підсумкові турніри зразка 2019 року з топ-10 вибули Еліна Світоліна, Наомі Осака та Белінда Бенчіч. Українка та швейцарка втратили одразу по 8 позицій. Зазначимо, що Еліна 4,5 роки поспіль перебувала серед тенісної еліти.

Повернулася до першої десятки Анжелік Кербер. Барбора Крейчикова, Марія Саккарі та Онс Жабер оновили особисті рекорди.

Топ-10 рейтингу WTA



Щодо українок, то Марта Костюк дебютує у першій півсотні світової класифікації. Також покращили свої позиції Ангеліна Калініна, Леся Цуренко та Катерина Козлова. У Даяни Ястремської все погано, після зняття очок за Чжухай-2019 вона відкотилася на соте місце і перебуває на межі вильоту з першої сотні.

Українки у рейтингу WTA


У Чемпіонській гонці WTA визначилися всі вісім учасниць. Це Аріна Соболенко, Барбора Крейчикова, Кароліна Плішкова, Марія Саккарі, Іга Свьонтек, Гарбіньє Мугуруса, Паула Бадоса та Анетт Контавейт.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 травня 2024, 07:01 1

12 травня участь у головному єврокубковому клубному турнірі гарантували Болонья, Ювентус та Монако.

Коментарі