Шахтар – Десна. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

«Гірники» не можуть дозволити собі втрачати очки у поєдинку з «сіверянами»

У суботу, 30 жовтня, відбудеться матч 13 туру української Прем'єр-ліги, в якому донецький «Шахтар» прийматиме чернігівську «Десну». Стартовий свисток пролунає о 17.00.

Шахтар

Команда Роберто Де Дзербі у турнірній таблиці чемпіонату, як і раніше, відстає від київського «Динамо» на три очки, оскільки головний і по суті єдиний суперник у боротьбі за титул в УПЛ ще не програвав. Не вдалося «Шахтарю» перемогти підопічних свого колишнього наставника Мірчі Луческу й в очній зустрічі чемпіонату: українське класико в рамках 10-го туру завершилося безгольовою нічиєю (0:0).

Після цього «гірники» познущалися з луганської «Зорі» (6:1) і впевнено перемогли полтавську «Ворсклу» (2:0), яка претендує на бронзові медалі. Цього тижня віце-чемпіон України успішно стартував у національному Кубку, розгромивши в гостях одеський «Чорноморець» (3:0). І лише у Лізі чемпіонів у «Шахтаря» великі проблеми: одне очко на екваторі групи з молдовським «Шерифом», іспанським «Реалом» та італійським «Інтером».

Десна

Чернігівська команда ще нещодавно успішно боролася за єврокубкову зону, в чому чимала заслуга головного тренера Олександра Рябоконя, якому вдалося не просто вивести її до Прем'єр-ліги, а й створити боєздатний колектив, здатний доставити проблеми будь-якому супернику в чемпіонаті. Минулого сезону до виходу в Лігу конференцій не вистачило лише два бали, а в нинішній кампанії «сіверяни» поки що розташовуються у другій частині таблиці - 9 місце з 18 балами.

Причина регресу в результатах - фінансові труднощі. Футболісти скаржаться на зарплатну заборгованість, також у клубі не платять премії. Звичайно, мотивація при такому розвитку подій знаходиться, м'яко кажучи, на не дуже високому рівні. Окремі лідери команди, такі як Пилип Будківський, відкрито говорять про готовність перейти на правах вільних агентів до іншого клубу, де виконуватимуть фінансові зобов'язання вчасно.

Орієнтовні склади

«Шахтар»: Трубін - Додо, Бондар, Марлон, Ісмаїлі, Маркос Антоніо, Тете, Майкон, Алан Патрік, Соломон, Фернандо.

«Десна»: Литовка - Цимбалюк, Сафронов, Селін, Болбат, Завійський, Домбровський, Картушов, Калитвинцев, Юрченко, Безбородько.

30 жовтня, субота

«Шахтар» - «Десна»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - ДЕСНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі