Україна – Боснія і Герцеговина. Прогноз і анонс на матч відбору до ЧС-2022

Найважливіший поєдинок для команди Олександра Петракова

У вівторок, 12 жовтня, у Львові на «Арені Львів» відбудеться поєдинок сьомого туру кваліфікації чемпіонату світу в групі D, в якому Україна прийматиме Боснію і Герцеговину. Арбітр з Німеччини Фелікс Цваєр дасть стартовий свисток о 21:45.

Збірна України

Команда Олександра Петракова минулого тижня здобула першу перемогу в нинішньому відборі на Мундіаль-2022, обігравши на виїзді Фінляндію (2:1). Українці не програли жодного матчу, проте відразу п'ять поєдинків звели до нічиєї, що позбавило їх шансів поборотися за перше місце з Францією. До речі, з діючими чемпіонами світу та тріумфаторами Ліги націй «жовто-сині» вже встигли зіграти двічі, і те, що в цих матчах вдалося взяти два очки - неабияке досягнення.

Але втрати очок в іграх з Фінляндією і Казахстаном вже зіграли з головною командою нашої країни злий жарт. Зараз Україна займає друге місце в турнірній таблиці, випереджаючи Боснію і Герцеговину лише на два очки. Та ще й у боснійців є один поєдинок в запасі - з Фінляндією. Тому саме в очних зустрічах визначиться, хто ж посяде друге місце в групі й отримає путівку в плей-оф кваліфікації. Підопічним Петракова необхідно виходити з цього протистояння переможцями.

На жаль, через травму не зможе допомогти українській збірній футболіст англійського «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко, який також пропускав і поєдинок з Фінляндією. Крім того, через конфлікт з головним тренером не отримав виклик до національної команди лідер італійської «Аталанти» Руслан Маліновський. Втім, якщо Фінляндію без них вдалося перемогти, то чому з Боснією повинні виникнути проблеми?

Збірна Боснії і Герцеговини

У складі боснійської збірної виступає колишній воротар луганської «Зорі» Нікола Васіль. Щоправда грав 25-річний голкіпер за головну команду своєї країни тільки в товариських матчах, а в офіційних незамінним є досвідчений Ібрагім Шехіч. Але той факт, що Васілю належить футболка з першим номером, свідчить про те, що в ньому бачать перспективу.

Всі футболісти збірної Боснії та Герцеговини оцінюються в 53,5 мільйона євро. Це в два з половиною рази менше вартості збірної України. Однак ціна головної зірки боснійців Едіна Джеко нині становить лише 4 мільйони, що пояснюється його солідним віком - 35 років. На практиці ж нашим захисникам потрібно неабияк побоюватися форварда міланського «Інтера».

Боснійців може влаштувати навіть дві нічиї, але вони напевно теж гратимуть на перемогу. Адже навіть однієї вікторії в двох матчах з Україною може вистачити для виходу в плей-оф відбору. І якщо зробити це вже в майбутньому матчі, то залишиться лише обіграти потім Фінляндію. Букмекери більше вірять в підопічних Петракова, сподіваємося на їхній успіх і ми.

Орієнтовні склади

Україна: Пятов - Тимчик, Матвієнко, Кривцов, Забарний, Корнієнко, Степаненко, Шапаренко, Ярмоленко, Циганков, Яремчук.

Боснія і Герцеговина: Шехіч - Чивич, Ахмедходжич, Ковачевич, Чимирот, Гояк, Стеванович, Хаджиахметович, Колашинаць, Джеко, Превляк.

12 жовтня, вівторок

Україна - Боснія і Герцеговина
Львів. Стадіон «Арена Львів». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Україна»
УКРАЇНА - БОСНІЯ І ГЕРЦЕГОВИНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 червня 2024, 11:34 16

Колишній захисник національної команди вважає, що потрібен виконком

Коментарі