Іспанія – Франція. Прогноз і анонс на фінал Ліги націй

Явного фаворита в битві за трофей немає

У неділю, 10 жовтня, в Мілані на стадіоні «Сан-Сіро» відбудеться фінальний матч Ліги націй, в якому за трофей поборються національні збірні Іспанії та Франції. Стартовий свисток головного арбітра Ентоні Тейлора пролунає о 21:45 за Києвом.

Іспанія

Команда Луїса Енріке на груповому етапі Ліги націй виступала в одній групі зі збірними Німеччини, Швейцарії та України. У Києві українці сенсаційно змогли перемогти іспанців (1:0), що не завадило останнім фінішувати першими з 11 очками, оскільки більше підопічні Енріке в цьому турнірі не програвали.

Важке випробування іспанцям довелося пережити в півфіналі турніру, адже там їм протистояв чинний чемпіон Європи - збірна Італії. У тому поєдинку «Фурія Роха» здобула перемогу з рахунком 2:1, взявши реванш за поразку в півфіналі Євро-2020. Тепер Іспанії протистоятиме чинний чемпіон світу.

Франція

Команда Дідьє Дешама в 2018 році виграла чемпіонат світу, який проходив у Росії. Багато хто передрікав французам перемогу й на минулому чемпіонаті Європи, проте там вони припинили боротьбу після стадії 1/8 фіналу, програвши в серії пенальті Швейцарії. А на груповому раунді Ліги націй Франція цілком впевнено посіла перше місце в своїй групі, випередивши Португалію, Хорватію і Швецію.

У півфіналі підопічні Дешама грали за путівку у вирішальний поєдинок зі збірною Бельгії, яка посідає перше місце в рейтингу ФІФА. Бельгійці були вкрай мотивовані нарешті виграти хоч якийсь трофей, тому саме їх багато експертів бачили фіналістами Ліги націй. У запеклій боротьбі Франція здобула перемогу з рахунком 3:2 і тепер має намір виграти турнір.

Орієнтовні склади

Іспанія: Сімон - Аспілікуета, Ляпорт, Пау Торрес, Алонсо, Гаві, Бускетс, Коке, Сарабія, Ферран Торрес, Оярсабаль.

Франція: Льоріс - Кунде, Варан, Л. Ернандес, Павар, Погба, Рабьо, Т. Ернандес, Грізманн, Мбаппе, Бензема.

10 жовтня, неділя

Іспанія - Франція
Мілан. Стадіон «Сан-Сіро». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ІСПАНІЯ - ФРАНЦІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 7

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі