Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: «Динамо і Шахтар добре вивчили один одного»

Спеціаліст поділився очікуваннями від поєдинку 10-го туру УПЛ

Напередодні поєдинку чемпіонату України між «Динамо» та «Шахтарем» своєю думкою про протистояння принципових суперників поділився наставник збірної України U-19 Володимир Єзерський, який свого часу виступав за обидві команди:

- Напевно, усі уболівальники, у тому числі й я, із нетерпінням очікують цієї гри. Минулого сезону була справжня інтрига в чемпіонаті, крім того, обидві команди беруть участь у Лізі чемпіонів. Минулий рік був за «Динамо» у всіх турнірах, і звісно, команда з такими амбіціями, як «Шахтар», мріє повернути собі всі трофеї. Плюс, команду очолив новий тренер, склад поповнився хорошими виконавцями. Була проведена якісна селекція, і зараз ми бачимо зовсім інший «Шахтар», ніж минулого року. Емоції, які вирували і на трибунах, і на полі, і на лаві запасних обох команда під час попередньої зустрічі цих команд у Суперкубку, додають смаку майбутній грі.

- У Суперкубку «Шахтар» упевнено переміг «Динамо». Чи буде, на вашу думку, недільний поєдинок схожим на цю гру?
- Суперкубок - це вже історія. Упевнений, що така легка гра для «Шахтаря» вже не повториться. На даний момент команди настільки добре вивчили одна одну, що в матчах між ними, окрім тактичних заготовок, буде важливо, хто першим заб'є. Команда, яка повела у рахунку, або розвиває свою перевагу, або просто доводить гру до перемоги. Зустрічаються дві амбіційні та достатньо молоді команди, тому матч буде цікавим.

- Чи вплинуть результати еврокубкових матчів, що відбулися посеред тижня, на моральний стан та налаштування гравців?
- Звісно, коли команда перемагає, психологічний стан набагато кращий. Але в обох командах футболісти - професіонали, як і тренери, і вони чудово знають, як переключатися з поразок на перемоги. Звісно, результати матчів Ліги чемпіонів можуть вплинути на стан гравців, але мені здається, на такі матчі їх не потрібно особливо налаштовувати.

- У «Шахтаря» травмувався Траоре, у «Динамо» під питанням участь у матчі Буяльського. Наскільки це відчутні втрати для команд?
- Звісно, Траоре та Буяльський - важливі гравці для своїх команд. Але і в «Динамо», і в «Шахтарі» є багато гідних футболістів, які можуть їх замінити. Присутня здорова конкуренція, тому не думаю, що їхня відсутність серйозно позначиться на майбутній грі.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 14:48 0

Давід Нерес влітку минулого року не побажав переїжджати до росії