Христина ДМИТРЕНКО: «Це один з найкращих чемпіонатів для мене»

Українська біатлоністка – про виступ на літній національній першості

Біатлоністка збірної України Христина Дмитренко прокоментувала третє місце в змішаній естафеті на літньому національному чемпіонаті.

- Христина, тобі на етапі сьогодні вдалося перевернути ситуацію на користь твоєї команди. Як оціниш свій відрізок естафети?
- Свій етап оціню добре. Головне - зі стрільбою впоралася. Це те, що у мене не виходило у попередні дні. Відносно ходу - мені було важче, ніж в особистих гонках, але теж намагалася боротися.

- А в цілому виступи на чемпіонаті України як для тебе склалися?
- Добре! Я відчуваю, що вже можу боротися і трохи «наступати на п'яти» старшим дівчатам. Це те, що у мене вийшло в спринтерській гонці - я там добре пробігла. І переслідування добре ходом вийшло. А стрільба мене трошки підвела (сміється).

А так, в загальному, я скажу, що це один з кращих чемпіонатів України з біатлону, який у мене тільки був! Я вперше потрапила в десятку, коли, фактично, вся команда, всі старші біжать, а не тільки пара людей з основи. Тому добре оціню свій виступ.

- Ти в цьому сезоні готуєшся централізовано або з тренером?
- Я в минулому році готувалася з особистим тренером, а в цьому році я вже перебуваю в команді Б.

- Які надії на майбутній сезон? Чого хотілося б досягти?
- Хотілося б себе спробувати на кубку IBU. Також хотілося б на кубку світу - звичайно, якщо дозволятиме мій стан, тобто якщо я буду здатна боротися. Хотілося б на кубку світу якісь нові швидкості відкривати для себе і взагалі щось нове.

Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 16:02 7

Команда Руслана Ротаня права на осічку не має, адже в пасиві вже є одна поразка